Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


 Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μπροστά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και με κεντρικό σύνθημα «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε» στηρίζει τα εξής ψηφοδέλτια νίκης και ανατροπής:


Για τις Περιφερειακές Εκλογές, την Όλγα Γεροβασίλη, επικεφαλής της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ", με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Άρτας τον Βασίλη Γιολδάση.

Για τις Δημοτικές Εκλογές στηρίζει:
Για τον Δήμο Αρταίων, την Λίτσα Κιτσαντά, επικεφαλής του συνδυασμού "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ".

Για τον Δήμο Ν. Σκουφά, τον Μπάμπη Πεσλή, επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΣΚΟΥΦΑ»
Για τον Δήμο Κ. Τζουμέρκων, την αυτοδιοικητική παράταξη με επικεφαλής τον Λεωνίδα Τσίπρα.

Οι επιλογές αυτές απεικονίζουν τις αποφάσεις των αντιστοίχων Οργανώσεων Μελών του κόμματος.
Τέλος, οποιεσδήποτε άλλες υποψηφιότητες μελών σε άλλα ψηφοδέλτια δεν απηχούν στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.

Η παρακάτω δήλωση της Λίτσας Κιτσαντά δημοσιεύθηκε στην Αυγή της Κυριακής

Να ματαιώσουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας

Η κρίση, τα Μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων ετών, έχουν διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό και στην Άρτα. Τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά, η διαλυμένη αγροτική παραγωγή, η καλπάζουσα ανεργία και η εντεινόμενη φτώχεια, έχουν καταστήσει την Άρτα μια πόλη της ανέχειας και της στασιμότητας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε ένα από τα πρώτα θύματα των Μνημονίων. 

Οι οικονομικοί πόροι εξαφανίστηκαν, ανθρώπινο δυναμικό απολύθηκε, υπηρεσίες και δομές κατέρρευσαν. Η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος κ. Παπαλέξης, είτε παρακολουθούσε ως απλός θεατής, είτε συναινούσε σ' αυτή την εικόνα της συρρίκνωσης. Ως πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου ουδόλως αντιστάθηκε σ' αυτούς που μετέτρεψαν την αυτοδιοίκηση σε ιμάντα μεταβίβασης των πιο ακραίων αντιλαϊκών πολιτικών.

Απείχε από τις μεγάλες διεκδικήσεις για το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, της υγείας και της παιδείας. Αδιαφόρησε για την ανάγκη στήριξης δομών Κοινωνικής αλληλεγγύης, ώστε να βοηθηθούν οι αδύναμοι συμπολίτες μας, άφησε τις περιφερειακές δημοτικές κοινότητες στη μοίρα τους. Με το πρόσχημα της κρίσης, προώθησε την έννοια της "ανάπτυξης" μέσα από το ξεπούλημα εμβληματικών σημείων της περιοχής και της παράδοσης σε ιδιώτες σημαντικών οικονομικών δραστηριοτήτων του δήμου, από το Ξενία μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Και μέσα σε όλα αυτά, τόσο ό ίδιος όσο και οι λοιποί δήθεν "ανεξάρτητοι" υποψήφιοι δήμαρχοι, πουλάνε τώρα ελπίδες και υποσχέσεις, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά, μέσα από απαράδεκτες σχέσεις εργασίας, όπως τα πεντάμηνα, ενώ παράλληλα κλείνουν πονηρά το μάτι στα συμφέροντα!

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή επιχειρεί να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά, ώστε να περάσει ο Δήμος της Άρτας στα χέρια των πολιτών, των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, αλλά και αυτών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές μας για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, ίσα δικαιώματα και πρόσβαση όλων στα δημόσια κοινωνικά αγαθά, δίνουμε τη μάχη για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στον λαό της περιοχής μας. 

Για να κάνουμε τον δήμο δημοκρατικό, συμμετοχικό, διαφανή, ανθρωποκεντρικό. Για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα δημοσίου πλούτου και δημοτικής περιουσίας και να ματαιώσουμε το έγκλημα του ξεπουλήματος του νερού και της ενέργειας στα φράγματα Πουρνάρι Ι και ΙΙ της «μικρής ΔΕΗ». 

Για να στηρίξουμε τις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προστασίας των αδυνάτων. Για να έχει ο Δήμος Αρταίων ισχυρή φωνή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και να στρέψει επιτέλους η πόλη το βλέμμα της στον ζωογόνο ποταμό Άραχθο και στον Αμβρακικό Κόλπο, ώστε να αναπτυχθεί οικονομικά, τουριστικά, οικιστικά και πολιτιστικά, ως μια πόλη σύγχρονη και όμορφη.

Αξιοποιώντας την ιστορία και τα μνημεία της, το ΤΕΙ και τη μουσική της παράδοση, να γίνει κέντρο πολιτισμού, δημιουργίας και ήπιας ανάπτυξης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ερχόμαστε για να φυσήξει ένας νέος αέρας αλλαγής στα δημοτικά πράγματα της Άρτας. Μια αναγκαία μεγάλη ανατροπή, που έχει ανάγκη ο τόπος και οι άνθρωποί του.
Λίτσα Κιτσαντά, υποψήφια δήμαρχος Αρταίων με τη Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης