Μεγάλη Εβδομάδα με άστατο καιρό


Σποραδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα με βελτίωση και χωρίς ισχυρούς ανέμους, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα


Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, που ειδικά στην περιοχή της Κρήτης αναμένεται να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ισχύος ως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αυξηθεί ελαφρά.

Την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στην περιοχή της πρωτεύουσας και την κεντρική Ελλάδα, αν και μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές, που δεν θα κρατήσουν πολύ. Στα δυτικά και βόρεια η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν.

Από το μεσημέρι σε Μακεδονία-Θράκη και το βράδυ σε Ηπειρο και Βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς μέχρι μέτριας ισχύος, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει ελαφρά, κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου στην κεντρική Ελλάδα, τα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά. Στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας αναμένονται και χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι αρχικά αραιές αλλά στη συνέχεια θα πυκνώσουν, οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά το απόγευμα. Θα ενισχυθούν οι άνεμοι, που θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί ως 7 μποφόρ, αλλά στη συνέχεια θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ως 6 μποφόρ, κυρίως στα βορειοδυτικά, φέρνοντας μαζί τους και πτώση της θερμοκρασίας.

Για την Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου, τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου και το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου, προβλέπονται νεφώσεις που παροδικά θα ενισχυθούν και θα προκαλέσουν τοπικές βροχές, χιόνα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αν και κατά διαστήματα οι καιρικές συνθήκες θα βελτιώνονται.

Η πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων θα είναι μεγαλύτερη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες έντασης ως 6 μποφόρ στα βόρεια και δυτικοί ίδιας έντασης στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρά.

www.ethnos.gr
madata.gr - Αθανασία Ν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης