Ουκρανία: Εντολή για να σκοτώσουν έλαβαν οι φιλορωσικές ομάδες


Φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων με τη ρωσική σημαία εισήλθε στο Σλαβιάνσκ, ενώ στην ανατολική Ουκρανία οι αυτονομιστές είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις ασφαλείας. 


12.51 Δύο Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στην περιοχή του Λουχάνσκ, της ανατολικής Ουκρανίας, από ενόπλους, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

 12.39 Οι ένοπλες φιλορωσικές ομάδες στην ανατολική Ουκρανία έχουν εντολή "να κάνουν χρήση των όπλων τους για να σκοτώσουν" ουκρανούς στρατιώτες, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες (SBU).

 12.19 Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι "υψώνει ένα νέο τείχος του Βερολίνου" στην Ουκρανία, μία ημέρα πριν από την τετραμερή διεθνή συνάντηση της Γενεύης για την ουκρανική κρίση.

11.35 Τρία ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ένα όχημα με ρωσική σημαία που μεταφέρει ενόπλους με στολές χωρίς διακριτικά εθεάθησαν στους δρόμους της πόλης Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

11.08 Ενοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την έδρα της δημοτικής αρχής στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου.

10.49 Εξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εισήλθαν στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Στο πρώτο όχημα κυματίζει η ρωσική σημαία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Περί τους δεκαπέντε ένοπλοι φορώντας ανόμοιες στολές μάχης χωρίς διακριτικά, και οι οποίοι φαίνεται ότι είναι φιλορώσοι ακτιβιστές, διευκρινίζει το πρακτορείο Reuters, κάθονταν στην οροφή των οχημάτων. Η φάλαγγα σταμάτησε έξω από το δημαρχείο της πόλης που έχει καταληφθεί από αυτονομιστές.

 Περικυκλωμένοι από δυνάμεις ασφαλείας είναι οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση ανακατάληψης περιοχών από τον στρατό, ενώ θολό είναι το τοπίο σχετικά με τον αριθμό των νεκρών από την πλευρά των ένοπλων ρωσόφιλων. Μέχρι αργά χθες το βράδυ στρατιωτικά ελικόπτερα έφταναν στο Σλαβιάνσκ.

Ωστόσο, η επιχείρηση στη συγκεκριμένη πόλη ενδέχεται να οδηγήσει σε αιματοκύλισμα, καθώς οι ρωσόφιλοι είναι οπλισμένοι και δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τις θέσεις τους. Οι εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία προκάλεσαν αντιδράσεις από τη Ρωσία, η οποία εξ αρχής είχε προειδοποιήσει την Ουκρανία να μην προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης