Ο στόχος είναι περισσότερο κοντινός


Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο φάκελος της υποψηφιότητας ένταξης, της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO 

H πρόοδος των εργασιών για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας ένταξης της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO συζητήθηκε στην 4η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. 


Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης , η προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας Χριστίνα Μερκούρη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε πρόοδος στον φάκελο της υποψηφιότητας ωστόσο προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποφασίστηκε να οριστεί ένας συντονιστής σε τοπικό επίπεδο .

Ο συντονιστής θα έχει την ευθύνη επικοινωνίας με τους φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο. Ο στόχος για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO είναι περισσότερο κοντινός από ποτέ δεδομένου ότι πήρε οργανωμένη μορφή τον τελευταίο χρόνο με την
πραγματοποίηση ήδη τεσσάρων συναντήσεων εργασίας.

Οι προσπάθειες τώρα περνούν σε άλλη φάση με τον ορισμό του συντονιστή (πιθανότατα της κ.Μερκούρη) αφού από όλες τις πλευρές υπάρχει η βούληση ν α προχωρήσει η διαδικασία της υποβολής του σχετικού φακέλου στην UNESCO.

http://epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης