ΗΠΑ-Βίντεο για το τέλος του κόσμου προκαλεί πανικό


Πανικό προκάλεσε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε εδώ και εβδομάδες στο YouTube και διαδόθηκε ευρύτερα τις τελευταίες μέρες.


Το βίντεο, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, δείχνει βίσονες να τρέχουν στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone των ΗΠΑ. Ο χρήστης που το ανέβασε ισχυρίζεται ότι τα ζώα τρέχουν για να γλυτώσουν από μια «επικείμενη έκρηξη ενός ηφαιστείου», που βρίσκεται «κάτω από το πάρκο». Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για ένα επικείμενο «τέλος του κόσμου».

Οι υπεύθυνοι του Yellowstone δέχτηκαν δεκάδες κλήσεις και e-mail μετά τη διάδοση που γνώρισε το βίντεο, έπειτα από σεισμό που σημειώθηκε στο Εθνικό Πάρκο. Σύμφωνα με τους ίδιους, το βίντεο δείχνει στην πραγματικότητα βίσονες να κατεβαίνουν σε ένα δρόμο που οδηγεί βαθύτερα μέσα στο πάρκο.

«Ήταν μια ανοιξιάτικη μέρα και ήταν ζωηρά. Σε αντίθεση με τις διαδικτυακές αναφορές, πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο και όχι για το τέλος του κόσμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πάρκου, Amy Bartlett.

Παράλληλα, υπάλληλοι του Yellowstone και γεωλόγοι της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι το αρχαίο σούπερ ηφαίστειο κάτω από το πάρκο δεν πρόκειται να εκραγεί για αιώνες.

Όσο για το σεισμό που σημειώθηκε την Κυριακή, βορειοδυτικά του Yellowstone, ήταν εντάσεως 4,8 βαθμών Ρίχτερ, δεν προκάλεσε κανένα τραυματισμό ή ζημιές, ούτε και κάποια μεταβολή στο τοπίο, σύμφωνα με γεωλόγους.


Πηγή: e-radio.gr
madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ