Αποχωρεί από τη Δωδώνη η ΕΑΣ Ιωαννίνων


Οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους 

Στους Ρώσους, το νέο ιδιοκτήτη της Δωδώνης έχει στραφεί η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων για την πώληση του 24,78% που κατέχουν στην γαλακτοβιομηχανία.


Η αποχώρηση της ΕΑΣ Ιωαννίων από το μετοχικό κεφάλαιο της Δωδώνης αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα υπό το φως και της επικείμενης αύξησης τους μετοχικού κεφαλαίου της γαλακτοβιομηχανίας.

Αιτία, στάθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δωδώνης από τον νέο ιδιοκτήτη της, την Strategic Initiatives Foods, η οποία θα μείωνε σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής του Συνεταιρισμού έναντι του επενδυτή, που θα κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνεταιριστές λόγω και των οικονομικών ανοιγμάτων που έχουν προς τις τράπεζες, αναγκάζονται να προχωρήσουν στην πώληση της συμμετοχής στην Δωδώνη, ενώ το ποσό που θα πάρουν θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή μέρους των δανειακών υποχρεώσεων της ΕΑΣ και το υπόλοιπο για θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή των εργαζομένων της.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το τίμημα που θα ζητήσουν ανέρχεταί στα 8 εκατ ευρώ.
Ηδη η ΕΑΣ έχει προσλάβει ανεξάρτητο σύμβουλο ο οποίος, αναμένεται να τους παρουσιάσει εντός των επόμενων ημερών συγκεκριμένες προτάσεις.

 fpress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης