Ομαδική προσφυγή για το φράγμα στο Πουρνάρι


Σε ομαδική προσφυγή κατά της ΔΕΗ προκειμένου να σταματήσουν τον σχεδιασμό για την κατασκευή φραγμάτων στον ποταμό Άραχθο, καλεί τους πολίτες ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού.


Όπως τονίζουν στο κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών Παύλος Χαραλάμπους η τοπική κοινωνία συναίνεσε για την κατασκευή των φραγμάτων της ΔΕΗ στον ποταμό Άραχθο με την προϋπόθεση η ΔΕΗ να προσφέρει αντισταθμιστικά οφέλη αλλά και να μην στερηθεί της συνεχόμενης ροής νερού ο Αμβρακικός Κόλπος.

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού ζητά από τους πολίτες και τους φορείς να αθροίσουν τους πολίτες και τους φορείς να αθροίσουν τα υπέρ και τα κατά και να πουν όχι στην ιδιωτικοποίηση του υδάτινου δυναμικού., υπογραμμίζοντας ότι ο Αμβρακικός Κόλπος τείνει να νεκρώσει από την έλλειψη οξυγόνου ενώ ο κάμπος της Άρτας στερεύει από νερό.

Kαλούν κόμματα, φορείς και άρχουσα τάξη να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή στην ΔΕΗ για μη εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων για να πάρει η περιοχή ξανά πίσω αυτό που της χάρισε η φύση και δικαιωματικά της ανήκει.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης