Αγρίνιο: Σατανιστικά συνθήματα και τελετές σε εκκλησάκι


Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα στα όρια της φρίκης θα έρθουν όσοι επισκεφθούν το υπό κατασκευή εκκλησάκι του Άγιου Σπυρίδωνα που χτίζεται ανάμεσα στα Κοκκινοπήλια και την Καμαρούλα

Συνθήματα και σατανιστικά σύμβολα βαμμένα στους τοίχους, ίχνη από φωτιές και καμένα κεριά και ένα «ματωμένο» νάιλον βαμμένο με κόκκινη μπογιά να κρέμεται από το ταβάνι, παραπέμπουν σε «σατανιστική» τελετή.
(Φώτο)



Σύμφωνα με τον πατέρα Καντάνη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια φαινόμενα καταγράφονται στην περιοχή μας. Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, πρόσφατα εντοπίστηκαν σε καταβόθρα κοντά στο Πετροχώρι Θέρμου κούκλες-ομοιώματα με καρφιά που μοιάζουν σαν να προήλθαν από τελετή «βουντού». Επίσης σε σημείο κοντά στην εθνική οδό, μετά την Αγία Ελεούσα όπως κατευθυνόμαστε προς το Μεσολόγγι, εντοπίστηκαν απομεινάρια από την πραγματοποίηση κάποιου είδους τελετής, με βαμμένους κόκκινους σταυρούς, κεριά και ένα ζωγραφισμένο ομοίωμα κριαριού στο βράχο.

Αντίστοιχα όμως σημάδια της δράσης ατόμων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους πρακτικές υπάρχουν διάσπαρτα και σε άλλα σημεία της πόλης όπως είναι το Πάρκο, ενώ οι νυχτερινές «επισκέψεις» και οι προσπάθειες βεβήλωσης σε χώρους ιερών ναών είναι σύνηθες φαινόμενο. Παλιότερα είχε παρατηρηθεί και η πραγματοποίηση διαφόρων «τελετουργικών» σε υπαίθριες περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους και ναούς, στο κάστρο της Παραβόλας, ακόμη και μέσα σε λιοστάσια όπου βρέθηκαν πέτρινοι βωμοί

Η έξαρση που παρατηρείται όμως τελευταία δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού συνδυάζεται με την εποχή της Άνοιξης και την εαρινή ισημερία, ημερολογιακά συμβάντα με ιδιαίτερο συμβολισμό για κάποιες ομάδες. Στη δε περίπτωση των νεοσατανιστικών ομάδων, μέσω των «τελετών» που πραγματοποιούν επιχειρείται η διαστρέβλωση αντίστοιχων θρησκευτικών τελετών και ο «από-βαπτισμός» των μελών. Ομοίως, συγκεκριμένα σύμβολα που ζωγραφίζονται, όπως ανάποδοι σταυροί και τρίγωνα, γίνονται σε μια προσπάθεια «κοροϊδίας» θρησκευτικών συμβόλων.

Όπως παραδέχεται ο πατέρας Καντάνης, «η αγάπη για το έθνος δεν μπορεί να δρα ως αφορμή για την ένταξη σε τέτοιου είδους ομάδες, τις οποίες η Εκκλησία της καταδικάζει ανεξαιρέτως αφού τις θεωρεί καταστρεπτικές για τον άνθρωπο αλλά και επικίνδυνες για την κοινωνία». Όσον δε αφορά στο ποινικό κομμάτι τέτοιων υποθέσεων, όπως μας ενημερώνει ο πατέρας Καντάνης, υπάρχει κενό του νόμου και πέρα από την πρόκληση του θρησκευτικού συναισθήματος, η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει παρά μόνο αν τελεστή κάποιου είδους παράνομη πράξη.

Αυτού του είδους οι «δράσεις» αναμένεται ότι θα κορυφωθούν μέσα στους επόμενους μήνες καθώς σύμφωνα με το «σατανιστικό ημερολόγιο» υπάρχουν αρκετές ημερομηνίες με ιδιαίτερη σημασία, όπως είναι η 1η Μαΐου και το Θερινό Ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου. Όπως και να έχει όμως τα φαινόμενα αυτά είναι τουλάχιστον αποκρουστικά και κάποιος θα πρέπει να παρέμβει ώστε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί και η πρόκληση του θρησκευτικού συναισθήματος.

koi-satanistiki-teleti3
koi-satanistiki-teleti4
koi-satanistiki-teleti5
ΠΗΓΗ www.agriniopress.gr
madata.gr - Πόπη Π

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ