ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ: Σύσταση επιτροπής για τους λογαριασμούς νερού


Στη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα με τους λογαριασμούς του νερού και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα προχωρήσει ο Δήμος Ζηρού

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις.


Αποφασίστηκε ακόμη να γίνει πλήρης έλεγχος στα οικονομικά από ορκωτούς λογιστές, από την υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και την Περιφέρεια ή και τον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ ταυτόχρονα και μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση θα γίνει ανάκληση από τη ΔΟΥ η λίστα με τα ονόματα των οφειλετών.

Την ίδια στιγμή δήμαρχος κ. Δημήτρης Γιολδάσης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, η αντιπολίτευση έκανε λόγο περί διοικητικής και διαχειριστικής ευθύνης, ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις για τη μη αναγραφή πάνω στα ειδοποιητήρια της προηγούμενης οφειλής.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος των οφειλών ενώ οι δημότες απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου και όσοι έχουν τα αποδεικτικά πληρωμής καταθέτουν αίτηση διαγραφής των οφειλών.

Να σημειώσουμε ότι ο Εισαγγελέας άρχισε ήδη ανεξάρτητη προκαταρκτική έρευνα για το θέμα. Την ίδια στιγμή υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας με έγγραφό τους προς το δημοτικό συμβούλιο εξηγούσαν ότι δεν θα
ήθελαν να μιλήσουν στην συνεδρίαση πριν καταθέσουν στον Εισαγγελέα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Καλαντζής αναφερόμενος στη συνεδρίαση τονίζει ότι παραμένει υπό αυστηρή αμφισβήτηση η πρόταση για διαγραφή των οφειλών με τη διαδικασία που αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ότι ο Δήμαρχος αποδέχεται την πολιτική ευθύνη χωρίς να παραιτείται αυτός ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, δεν σημαίνει τίποτα, σημειώνοντας ότι η υπόθεση θα ταλανίσει το δήμο και μετεκλογικά για μεγάλο διάστημα με ανησυχητικές διαστάσεις για τον κάθε δημότη χωριστά.

 http://epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης