Επίσκεψη Σομαλών και Κινέζων στο ΣΚΟΥΦΑ


Στα πλαίσια της δράσης “Chinese, Somali, Greek Youth Exchange”που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος «Νεολαία εν δράσει», έφηβοι κάτοικοι του Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας, που κατάγονται από τη Σομαλία και την Κίνα, επισκέφτηκαν το Σάββατο 12-4-2014 την Πνευματική Στέγη, το Ιστορικό Μουσείο και την Πινακοθήκη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ». (Φώτο)


 Κατά την επίσκεψή τους στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου, όπου τους υποδέχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Β. Πλακιάς και κ. Ε. Νάκου, οι έφηβοι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πρόβα του παιδικού χορευτικού τμήματος και να συμμετάσχουν σ’ αυτή.

Φόρεσαν παραδοσιακές στολές και με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων κ. Ν. Λιόντου και κ. Β. Μακαβέλου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ηπειρώτικους, κρητικούς, ποντιακούς, αιγαιοπελαγίτικους και λαϊκούς. Ένωσαν τα χέρια κάτω από τους ήχους της μουσικής και συναντήθηκαν στους δρόμους της.

 Εμφάνιση DSC06176.JPG

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο ( Γαρουφάλειος Στέγη ) και στην Πινακοθήκη του Συλλόγου, όπου οι νεαροί επισκέπτες ενημερώθηκαν για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Άρτας.

Τι κι αν μιλούσαν άλλη γλώσσα, τι κι αν « κουβαλούσαν » έναν άλλο πολιτισμό , οι έφηβοι από το Μάντσεστερ και οι τα παιδιά του Συλλόγου « ΣΚΟΥΦΑΣ» βρήκαν μια κοινή γλώσσα, αυτή που ενώνει, που γκρεμίζει τείχη και διαχωριστικές γραμμές.

Τη γλώσσα του πολιτισμού και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Οι έφηβοι φίλοι μας έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας και θα γίνουν πρεσβευτές της .

Εμφάνιση DSC06062.JPG Εμφάνιση DSC06035.JPG

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης