Ποιος είναι ο Γιώργος Βερνίκος - Βιογραφικό


Ύστερα από την ανάρτηση του θέματος με τον τίτλο: "Η υποψηφιότητα του Γιώργου Βερνίκου προσθέτει αξία", πολλοί αναγνώστες μας, ζήτησαν να δημοσιεύσουμε ένα βιογραφικό του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την "Ελιά" Γιώργου Βερνίκου.

 Έτσι ανατρέξαμε στο www.georgevernicos.gr όπου είδαμε το πλήρες βιογραφικό του, το οποίο και αναδημοσιεύουμε παρακάτω:


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Βερνίκος, κατάγεται από ναυτιλιακή οικογένεια της Σίφνου. Η οικογένειά του άρχισε να ασχολείται με τον χώρο της ναυτιλίας τον 19ο αιώνα από την Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου της Αγγλίας.

Έχει μια κόρη, τη Μαρίνα. Επαγγελματικά ασχολείται κυρίως με το θαλάσσιο τουρισμό. Είναι Πρόεδρος της Vernicos Yachts, εταιρίας που ιδρύθηκε το 1975, και είναι η πρώτη στον τομέα του θαλάσσιου ελληνικού τουρισμού.

Ο Γιώργος Βερνίκος είναι διοικητικό μέλος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΚΕ, Συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σε νεαρή ηλικία είχε αναπτύξει σημαντική δράση για την εδραίωση της δημοκρατίας συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Για τη δράση του αυτή έχει τιμηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων (1982-1986) και για σύντομο διάστημα Υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου (Ιούνιος 2012).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ιδρύματος Παιδικής Μέριμνας Γ & Α Χατζηκώνστα. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού και της εταιρίας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Αθήνας. Υπήρξε επίσης συνδημιουργός και πρώτος Πρόεδρος της εταιρίας Attica Group που με πρωτοποριακές κινήσεις συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου.

Είναι επίσης μέλος σειράς οργανώσεων και επιμελητηρίων που έχουν ως στόχο την επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Το 1990 ήταν συνιδρυτής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος.

Το 2003 εξέδωσε το βιβλίο "Όταν θέλαμε να αλλάξουμε την Ελλάδα" από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το βιβλίο αναφέρεται στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία της νεολαίας στην περίοδο της δικτατορίας.

Έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Καθημερινή, Βήμα, Νέα και Ελευθεροτυπία. Είναι από τους πρωτεργάτες και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της «Πρωτοβουλίας των 58 γιατην Κεντροαριστερά», από την οποία προήλθε και η «Ελιά Δημοκρατική Παράταξη».

Διαβάστε ακόμα:  "Η υποψηφιότητα του Γιώργου Βερνίκου προσθέτει αξία"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης