Λευκάδα: Ναι λέει στην Υποθαλάσσια Ζεύξη ο Δήμος



Χωρίς διόδια και Μαρίνα

Μια από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού κέντρου, καθώς συζητήθηκε το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας- Αιτωλοακαρνανίας,... 


...ένα έργο το οποίο προκηρύσσεται σε διεθνή διαγωνισμό  και δημοπρατείται για πέμπτη φορά στις 13 Μάιου. Η πρώτη δημοπράτησή του,  έγινε στις 26/06/12, η δεύτερη στις 30/12/12, η τρίτη στις 26/03/13, ενώ η τέταρτη στις 19/11/2013

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής. 

Ο Δήμαρχος, ανέφερε τα πλεονεκτήματα της υποθαλάσσιας σήραγγας σε σχέση με την απρόσκοπτη διέλευση προς το νησί οχημάτων και σκαφών καθώς και τον απεγκλωβισμό της πόλης από τα διερχόμενα οχήματα. Κατόπιν απαρίθμησε τα μειονεκτήματα του έργου με την σημερινή του μορφή. 

Ένα από αυτά είναι η πιθανή καταβολή διοδίων εισόδου και εξόδου στο νησί, που εκτός από την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων του, θα προκαλέσει πολλαπλές οικονομικές απώλειες στην τοπική οικονομία, καθώς ενέχει ο κίνδυνος απομάκρυνσης από την Λευκάδα, των κατοίκων εκείνων των γειτονικών περιοχών, οι οποίοι την ενισχύουν σημαντικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι σύμφωνα με στοιχεία της Μαρίνας,  ο αριθμός των μεγάλων σκαφών που κινούνται στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος ώστε να κάνει την νέα μαρίνα αρκετά επικερδή.  

Μπορεί μάλιστα, όπως είπε,  να γίνει ανταγωνιστική της υπάρχουσας μαρίνας μειώνοντας τα κέρδη του Δήμου. Ο Δήμαρχος πρότεινε  να παραμείνει ο τωρινός σχεδιασμός της υποθαλάσσιας γέφυρας, αλλά να ενταχθεί σαν δημόσιο έργο μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή του δημοσίου, δίχως διόδια και δίχως την κατασκευή της Μαρίνας των μεγάλων σκαφών.

Επιπλέον ο Δήμαρχος, θεωρεί ότι η εναλλακτική λύση της εισόδου από την πλωτή γέφυρα, θα σταματήσει να υφίσταται, εάν γίνει το έργο, αφού μόνο για την συντήρησή της, απαιτείται ένα μεγάλο ποσό κάθε χρόνο που δεν προβλέπει ότι μπορεί να καλυφθεί από κρατικούς πόρους.

www.lefkadanews.com
 agriniopress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης