"Η υποψηφιότητα του Γιώργου Βερνίκου προσθέτει αξία"


-Ειδικό σχόλιο του "ΑΕΤΟΥ των ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ"

«Η εκπροσώπηση μας στο ευρωκοινοβούλιο να γίνει από ανθρώπους του παραγωγικού ιστού της χώρας» 

Με αυτή τη δήλωση και τη συγκέντρωση στελεχών και μελών της οργανωτικής επιτροπής της προεκλογικής του εκστρατείας, άρχισε και επίσημα την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, την προεκλογική του καμπάνια σε κεντρικό ξενοδοχείο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς και επιχειρηματίας Γιώργος Βερνίκος.


Στη συγκέντρωση περίπου 100 στελεχών που αποτελούν την ευρύτερη ομάδα οργανωτικής υποστήριξης της εκλογικής εκστρατείας του, ο Γιώργος Βερνίκος, προχώρησε σε ανάλυση των θέσεων του και της απόφασής του να κατέβει υποψήφιος της Ελιάς, λέγοντας: «Πριν ένα χρόνο δε θα σκεφτόμουν με τίποτα να κατέβω υποψήφιος σε εκλογές. Αισθάνθηκα όμως, ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο, το κράτος δεν είναι πια κυβερνήσιμο.

Ο κρατισμός με την πολυνομία και την αδιαφάνεια του, έχει μπλοκάρει κάθε υγιή επένδυση. Είχα λοιπόν το δίλημμα βόλεμα και απάθεια ή ανατροπή και μάχη; Προτίμησα σαφώς την ανατροπή και τη μάχη.

Η εκπροσώπηση μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν μπορεί να αφεθεί σε τυχαία χέρια: πρέπει αναμφισβήτητα να γίνει και από ανθρώπους και δυνάμεις του παραγωγικού ιστού της χώρας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα οργανωτικά θέματα που θα απασχολήσουν την καμπάνια του, ενώ έκανε και μία αποτίμηση των τρεχουσών δημοσκοπήσεων λέγοντας ότι: «Η Ελιά πρέπει να προσπαθήσει όχι μόνο να συσπειρώσει, αλλά να εμπνεύσει και να ανανεώσει πάνω από όλα», ενώ κλείνοντας την ομιλία του είπε: «έχω μάθει να δίνω μάχες όλη μου τη ζωή.
Το ξέρω ότι είναι μια σκληρή μάχη και είμαι έτοιμος να τη δώσω»!

Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος επώνυμα στελέχη από τους χώρους του τουρισμού, του εμπορίου, του εργατικού κινήματος, των επιχειρήσεων, ευρέως φάσματος επαγγελματικών ομάδων και του επιστημονικού κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη συζήτηση που ακολούθησε, πολλοί τόνισαν πως η υποψηφιότητα του Γιώργου Βερνίκου προσθέτει αξία στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς γιατί συσπειρώνει και διευρύνει την πολιτική της απήχηση.

http://www.georgevernicos.gr

ΣΗΜ "Α-ΤΖ": Ο διαχειριστής του ιστολογίου είναι φίλος με τον Γ. Βερνίκο από τα μέσα της δεκαετίας του 70. Θέλω να σημειώσω ότι γνωρίζω πολύ καλά τις πολιτικές και όχι μόνο απόψεις του καπετάνιου, ο οποίος με τιμά με την φιλία του και ως ελάχιστο δείγμα αυτής της αμφίδρομης φιλίας, κάνουμε την σημερινή ανάρτηση...

Η ανάρτηση αυτή κατά κάποιο τρόπο είναι "αυθαίρετη". Ο καπετάνιος  δεν έχει γνώση αυτής της πρωτοβουλίας μας και είμαστε σίγουροι ότι με χαμόγελο κατανόησης θα αποδεχθεί αυτή την υφισταμένη πραγματικότητα.

Πιστεύουμε κατά την ταπεινή μας γνώμη ότι ο Γιώργος Βερνίκος,, ως αγωνιστής - μαχητής της Δημοκρατίας, έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. Η αποχή του από την κεντρική πολιτική σκηνή όλα αυτά τα χρόνια -πάντα για εμάς- στέρησε από την πατρίδα, την οποία υπεραγαπά, μια μαχητική φωνή, μια δυναμική φωνή. 

Έστω και στο Ευρωκοινοβούλιο η παρουσία του θα είναι -εκτιμούμε- εντυπωσιακή, μιας και με τα θέματα της Ευρώπης, από τα φοιτητικά - εφηβικά του χρόνια, είχε έντονα ασχοληθεί και δραστηριοποιηθεί από το 1969 όταν ξεκίνησε την ιδέα της Ευρωπαϊκής Κίνησης Νέων.

Τέλος υπογραμμίζουμε ότι συμμετείχε στα γεγονότα της Νομικής ως πρωτεργάτης και γενικά στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε και βασανίστηκε.

Νίκος Κοντογιώργος

Διαβάστε ακόμα το βιογραφικό του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΕΡΝΙΚΟΥ ΕΔΩ και ένα άρθρο του ΕΔΩ

  https://gallery.mailchimp.com/030d530933d75d3c612c0dcdd/images/ek3.JPG

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ