Χειροπέδες στο αρχηγό της συμμορίας με το καλάσνικοφ


Σε έναν από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς και αρχηγό της άγριας συμμορίας με τα καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας δεν δίσταζαν να αδειάσουν τα υποπολυβόλα τους πάνω σε ανθρώπινους στόχους, έχοντας απλώσει ένα πέπλο τρόμου πάνω από την Αττική, πέρασαν χειροπέδες οι Αρχές στην Κύπρο!



Το ανθρωπόμορφο κτήνος, ο 27χρονος Αλβανός Θαθάνι Τίτι, «διοικούσε» με σιδηρά πυγμή τη σπείρα, η οποία από το 2010 μέχρι και το 2012 εισέβαλε σε σπίτια και στη συνέχεια λήστευε και βασάνιζε τα θύματά της. Μάλιστα, σε πολλές από τις ληστείες που έκαναν τα μέλη της συμμορίας είχαν πυροβολήσει και κατά αστυνομικών.

Ο ίδιος ο 27χρονος κακοποιός -με τα χαρακτηριστικά τατουάζ που καλύπτουν ολόκληρο το αριστερό του χέρι- δεν δίστασε να σκοτώσει εν ψυχρώ τον 30χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος και σεφ, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον αδελφό του, καθώς προσπαθούσε να κλέψει το αυτοκίνητό τους από την πυλωτή της πολυκατοικίας τον Ιούνιο του 2012.

Οι γονείς των δύο νέων στην Καισαριανή πάλευαν πολλά χρόνια να ξεχρεώσουν το δάνειο για το διαμέρισμα όπου ζούσαν, αλλά και να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια τα δύο παιδιά τους. Τελικά, ο Νίκος και ο Μανώλης πρόκοψαν στις δουλειές τους και ο πρώτος κατάφερε -όλο χαρά- το 2012 να αγοράσει το αγαπημένο του αυτοκίνητο. Ομως, όλα τέλειωσαν όταν στο διάβα του βρέθηκε ο αδίστακτος Τίτι και του έκοψε το νήμα της ζωής, ενώ παραλίγο να στείλει στον τάφο και τον αδελφό του.

Εκείνο το βράδυ, στις 2 Ιουνίου 2012, τα δύο αδέλφια άκουσαν θόρυβο από την πυλωτή της πολυκατοικίας. Ο 30χρονος -τότε- Νίκος κατέβηκε μαζί με τον αδελφό του για να αποτρέψουν την κλοπή του αυτοκινήτου, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως έχουν να κάνουν με έναν από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς που έδρασαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Τα δύο αδέλφια ήλθαν αντιμέτωπα με την κάννη του καλάσνικοφ που κρατούσε ο Τίτι. Μετά τους πυροβολισμούς, ο Νίκος άφησε την τελευταία του πνοή στο δάπεδο της πυλωτής, ενώ ο αδελφός του Μανώλης καλούσε σε βοήθεια βαριά τραυματισμένος.

Ο 32χρονος έδωσε πολύμηνη μάχη με τον θάνατο στην Εντατική Μονάδα νοσοκομείου και κατάφερε να βγει νικητής. Τώρα η χαροκαμένη οικογένεια θα δει, έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια, τον 27χρονο κακοποιό να κάθεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου...

Από το το 2012 οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχαν καταφέρει να «ξεριζώσουν» τα παρακλάδια της άγριας συμμορίας με τα καλάσνικοφ.

Δεν είχαν καταφέρει όμως να συλλάβουν τον αρχηγό της, τον διαβόητο Τίτι, ο οποίος είχε διαπράξει σωρεία κακουργημάτων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν αρχικά να μάθουν πως είχε καταφύγει στην Αλβανία, ενώ με τα χρήματα που είχε αποκομίσει από τις ληστείες είχε ενισχύσει την οικογενειακή επιχείρηση, ένα μανάβικο στο χωριό του.

Ομως, προτού προλάβει η Ασφάλεια να ενημερώσει τις αλβανικές Αρχές για τον καταζητούμενο, ο επικίνδυνος κακοποιός κατάφερε εκ νέου να εξαφανίσει τα ίχνη του. Οι Ελληνες αστυνομικοί πάντως δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες, με αποτέλεσμα πριν από περίπου μία εβδομάδα να πάρουν μια πληροφορία, προερχόμενη από άνθρωπο που γνωρίζει άριστα τα σκοτεινά κατατόπια του υποκόσμου. Η πληροφορία -αν και λακωνική- ήταν αποκαλυπτική: «Ο Τίτι κρύβεται στην Αμμόχωστο της Κύπρου».

Αμέσως στάλθηκε σήμα στις κυπριακές Αρχές για το πού βρίσκεται ο κακοποιός, ζητώντας ταυτόχρονα και την άμεση σύλληψή του.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του σε διαμέρισμα στην Αμμόχωστο, μαζί με έναν Κύπριο που τον περιέθαλπε, ο αμετανόητος Τίτι είχε μαζί του ένα πιστόλι, το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει αλλά και ποσότητα χασίς.

Δεκάδες ληστείες και άγριες συμπλοκές με αστυνομικούς
H άγρια συμμορία που είχε δημιουργήσει ο 27χρονος Τίτι μέσα σε διάστημα δύο ετών είχε καταφέρει να γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Αττική, καθώς είχαν διαπράξει 17 ένοπλες ληστείες σε σπίτια, 18 ληστείες σε καταστήματα, κυρίως κοσμηματοπωλεία, τρεις ένοπλες ληστείες σε πεζούς, μία ληστεία σε τράπεζα, έξι διαρρήξεις σε διαμερίσματα και 17 κλοπές αυτοκίνητων.

Επίσης, σε έξι περιπτώσεις που ήλθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς δεν δίστασαν να σηκώσουν τα καλάσνικοφ και να πυροβολήσουν στην κυριολεξία στο ψαχνό.

Χαρακτηριστική περίπτωση συμπλοκής αντρών της ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμορία του Τίτι ήταν τον χειμώνα του 2012, όταν πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης εντόπισε δύο άτομα να περπατούν σε πεζοδρόμιο του Παγκρατίου και ο ένας να κρατά στο χέρι του μια θήκη κιθάρας και να φορά ξανθιά περούκα. Ομως, στη θήκη της κιθάρας υπήρχε ένα καλάσνικοφ, το οποίο -ευτυχώς- έπαθε εμπλοκή και έτσι οι αστυνομικοί σώθηκαν από καθαρή τύχη!

madata.gr - Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης