Επίσκεψη Τσιρογιάννη στο Κέντρο Πρόληψης Άρτας


«Θα στηρίξουμε το Κέντρο Πρόληψης Άρτας, διότι επιτελεί σημαντικό έργο για την τοπική μας κοινωνία». 

Στα πλαίσια του κύκλου επαφών με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης Άρτας. 


Εκεί τους υποδέχθηκε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου κ. Οικονομίδης Θεόδωρος, ο οποίος και τους ενημέρωσε για τους στόχους, τη δράση και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Ο κος Τσιρογιάννης από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως θα βρίσκεται στο πλευρό του Κέντρου Πρόληψης αναγνωρίζοντας το σημαντικό του ρόλο αλλά και το δύσκολο και πολύπλευρο έργο που επιτελεί στην τοπική κοινωνία.

Υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να ενισχύονται οι δράσεις πρόληψης σε τοπικό επίπεδο δείχνοντας και εμπεριέχοντας παράλληλα την κοινωνική πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε με σαφήνεια πως εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση και με τη συνεργασία όλων η πρόληψη μπορεί να αναβαθμιστεί και να συμβάλει ουσιαστικότερα στην προαγωγή της υγείας. Ενώ σημείωσε πως επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι η ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, με σκοπό την ενεργοποίησή τους στον αγώνα της πρόληψης.

Ο κος Οικονομίδης παρέθεσε σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Κέντρου, τονίζοντας με τη σειρά του το σημαντικό ρόλο της πρόληψης, ενώ εξήρε και το σημαντικό έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή μας. Σημείωσε δε πως από το 1997 τα μέλη του έχουν κατανοήσει και δρουν έχοντας ως στόχο την πληροφόρηση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας.

Πρόσθεσε ακόμη πως οι δράσεις του Κέντρου προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αποχής. Έτσι έχουν προστεθεί δραστηριότητες που αφορούν στην αύξηση του καπνίσματος και του αλκοόλ σε μικρές ηλικίες, στον σχολικό εκφοβισμό, στην εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια κλπ. Πάγιο αίτημα ωστόσο των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης είναι να συνεχιστεί χωρίς περικοπές η χρηματοδότησή τους.

Ο κος Τσιρογιάννης ευχαρίστησε τον κο Οικονομίδη για την ενημέρωση λέγοντας πως τα Κέντρα Πρόληψης είναι ένας καταξιωμένος θεσμός, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από τις μαρτυρίες των πολιτών όσο και από συγκεκριμένες έρευνες, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως αποτελούν μια κοινωνική ανάγκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης