Παραιτήθηκε ο Χρ. Παπάζογλου από το BIC ΗΠΕΙΡΟΥ


Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του Κέντρου Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (BIC ΗΠΕΙΡΟΥ) υπέβαλε την περασμένη Πέμπτη, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου. 


Ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Άρτας στο Δ.Σ. του Κέντρου Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου ορίζεται το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Αρχιμανδίτης.

 Το BIC ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1996. Η χρηματοδότηση για την πρώτη φάση λειτουργίας του (18 μήνες) προέρχονταν κατά 50% από την Ε.Ε., και κατά 50% από τοπικούς χορηγούς. Έκτοτε εξασφαλίζει την βιωσιμότητά του από την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων που συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Σκοπός ίδρυσης του: «Η χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα προώθηση των εργασιών ενός Κέντρου Ανάπτυξης Καινοτομικών Επιχειρήσεων» (άρθρο 3, παρ. 1, σελ.4 του Ιδρυτικού Καταστατικού). Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω της παροχής καινοτόμων υπηρεσιών διαμεσολάβησης τόσο στους φορείς όσο και στις τοπικές επιχειρήσεις.

Τα BICs είναι ένας θεσμός της Ε.Ε, που ξεκίνησε πιλοτικά πριν από περίπου 30 χρόνια. Εκφράζουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των ιδιωτικών & δημόσιων φορέων της περιφέρειας τους. Η διασύνδεσή τους με την ΕΕ, τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Το BIC ΗΠΕΙΡΟΥ είναι πλήρες μέλος των καινοτόμων ευρωπαϊκών δικτύων: ΕΒΝ (European Business Network που αριθμεί 160 πλήρη μέλη και 60 συνεργαζόμενα παγκοσμίως), b2europe, IRE (Innovating Regions in Europe), SUSTAINABLE REGIONS OF EUROPE, ERIK / IANIS.

Οι δράσεις του Κέντρου επικεντρώνονται:
  • στην πληροφόρηση, ενημέρωση και καθοδήγηση των νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων,
  • στη συνεργασία με τους φορείς,
  • στην στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω των Ευρωπαϊκών – Εθνικών Προγραμμάτων & Κοινοτικών Πρωτοβουλιών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης