Υπερέβη τα 20 δισ. ευρώ το ελληνικό ομόλογο


Προσφορές που ανέρχονται στα 20,8 δισ. ευρώ έχει δεχθεί η Ελλάδα για το πενταετές ομόλογο που εκδίδει

Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει σύντομα και το ελληνικό δημόσιο θα αντλήσει συνολικά 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,95%.


Οι ξένοι επενδυτές υποδέχθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρώτη, μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Η συγκέντρωση ενδεικτικών προσφορών που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι ανέδειξε το ενδιαφέρον των ξένων, οι οποίοι φέρεται ότι προσέφεραν στις προεγγραφές κεφάλαια ύψους 11 δισ. ευρώ (υπερκάλυψη πάνω από 4 φορές). Επισήμως το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα στις 11.00 (9.00 ώρα Λονδίνου).

Για την θετική πορεία της έκδοσης ενημέρωσε, χθες το βράδυ, τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο για «πολύ θετικές εξελίξεις», προσθέτοντας ότι σήμερα μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες.

Την έκδοση χαιρέτησε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα Πόουλ Τόμσεν. «Είναι ένα σημαντικό ορόσημο το οποίο συνηγορεί υπέρ της επιτυχίας του προγράμματος της τρόικας», ανέφερε σε δημοσιογράφους.

Έπεται συνέχεια (;)

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν χθες ότι δεν αποκλείεται να γίνει στο άμεσο μέλλον και έκδοση 12μηνου ομολόγου, το οποίο θα απευθύνεται στα ελληνικά νοικοκυριά.

Όσον αφορά τις προσφορές, δημοσιεύματα του ξένου τύπου αναφέρουν ότι οι ανάδοχοι Bank of America-Merrill Lynch, Deutsche Bank, JP Morgan, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley προσέφεραν το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ.
madata.gr - Real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης