«Πράσινο φως» για 14.000 προσλήψεις στο Δημόσιο


Οι πρώτες προκηρύξεις ήδη στο ΑΣΕΠ 

Διαγωνισμοί για την κάλυψη πλέον των 14.000 θέσεων στο Δημόσιο ετοιμάζονται, με τις πρώτες προκηρύξεις να έχουν φτάσει ήδη στο ΑΣΕΠ.


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός για τις 14.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μέσα στο 2014, τις οποίες ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με το MEGA. Συγκεκριμένα, οι θέσεις θα είναι συνολικά 14.165, με τις 13.583 να αφορούν τον στενό δημόσιο τομέα και τις 582 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ - το οποίο θα διεξάγει όλους τους διαγωνισμούς - βρίσκονται προκηρύξεις για επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, τις εφορίες και την ΕΛΣΤΑΤ. Παράλληλα, θα ακολουθήσουν και άλλες για προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μηχανισμούς καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όπως αναφέρει το MEGA, τη μερίδα του λέοντος θα έχει το υπουργείο με 2.139 προσλήψεις και ακολουθούν το υπουργείο Υγείας με 2.000, το Εργασίας με 1.493 το Προστασίας του Πολίτη με 1.120 και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με 1.119 προσλήψεις.

Καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας - Θράκης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση», ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165.

Οι νέες προσλήψεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

Προτεραιότητα θα έχουν αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν είτε στις θέσεις που είχαν πετύχει, είτε σε άλλες θέσεις που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους, με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων. 

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ