ΚΥΠΡΟΣ: SOS για την "Χρυσή Αμμουδιά" της Καρπασίας


Κατεπείγουσα ερώτηση απέστειλε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Σοφοκλής Σοφοκλέους, προς την Κομισιόν σχετικά με την πρόθεση του ψευδοκράτους να πραγματοποιήσει τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στην κατεχόμενη Καρπασία. 


Το φεστιβάλ προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην παραλία της "Χρυσής Αμμουδιάς" η οποία αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000 και αναμένεται παραβρεθούν περισσότερο από 80 χιλιάδες κόσμος. 

Όπως επισημάνει ο ευρωβουλευτής στην Επιτροπή, εάν πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, η περιοχή κινδυνεύει να υποστεί μεγάλη οικολογική καταστροφή. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

Η χερσόνησος της Καρπασίας αποτελεί ένα από τους περιβαλλοντικούς θησαυρούς της Μεσογείου. Η παραλία της "Χρυσής Αμμουδιάς" χαρακτηρίζεται ως προστατευόμενη ζώνη, και αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000. 

 Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2013, προγραμματίζεται να γίνει στην εν λόγω παραλία τριήμερο μουσικό φεστιβάλ, στο οποίο αναμένεται να παραστούν περισσότεροι από 80000 θεατές. 

Το λεγόμενο "Υπουργείο Τουρισμού" του ψευδοκράτους ενέκρινε την πραγματοποίηση του φεστιβάλ και προσπαθεί να το αναγάγει ως το πιο μεγάλο μουσικό φεστιβάλ στην Μεσόγειο, αδιαφορώντας για τυχόν οικολογική καταστροφή της περιοχής. 

Υπογραμμίζω στην Επιτροπή πως εάν πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ στην "Χρυσή Αμμουδιά" θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να γίνουν άμεσες ενέργειες από όλες τις πλευρές με στόχο την ακύρωση του τριήμερου φεστιβάλ ούτως ώστε να προστατευθεί η περιοχή. 

 Ερωτάται η Επιτροπή: 

Γνωρίζει η Επιτροπή για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ; Συμμερίζεται η Επιτροπή το μεγάλο περιβαλλοντικό κίνδυνο που διατρέχει η περιοχή; Ποια μέτρα, προτίθεται η Επιτροπή να λάβει για να αποφευχθεί η πραγματοποίηση του φεστιβάλ;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης