ΑΡΤΑ: Έντονες αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά»


-Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, ενώ αναστέλλεται επίσης αύριο η λειτουργία του Ιδρύματος (ΤΕΙ Ηπείρου) 

Σήμερα Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013, στο Διοικητήριο του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με βασικό θέμα τη διατύπωση γνώμης σχετικά  με το επικαιροποιημένο Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. 


Η απόφαση η οποία λήφθηκε είναι η εξής:
 
A.Να επισημάνουν στο Υπουργείο Παιδείας, με τον εντονότερα δυνατό τρόπο, τις παρακάτω εξόφθαλμες, κρίσιμες για τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος και προδήλως ατεκμηρίωτες αστοχίες της επικαιροποιημένης πρότασης για την αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ηπείρου, απαιτώντας την άμεση αποκατάστασή τους:

B.Την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος την Πέμπτη 07/03/2013, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προτεινόμενες δυσμενείς μεταβολές στη δομή και την συγκρότηση του ΤΕΙ Ηπείρου και την απόρριψη των εποικοδομητικών, τεκμηριωμένων και ρεαλιστικών προτάσεων βελτίωσης που υπέβαλε το Ίδρυμά μας, πάνω στο αρχικό σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».  

 Αύριο έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση καλούνται αύριο στις 7μ.μ. τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας για το θέμα του ΤΕΙ. Στη σχετική πρόσκληση αναφέρεται: "Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.67 παρ. 5 του Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης) σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Περιφερειακή οδός και Αυξεντίου, την Πέμπτη 7-3-2013  και ώρα 7:00μ.μ, με το παρακάτω έκτακτο θέμα ημερήσιας διάταξης:
 
«Λήψη απόφασης σχετικά με το επικαιροποιημένο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΤΕΙ Ηπείρου)»

Στη συνεδρίαση καλείται να παραστεί και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Αθ. Παπαλέξης.
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω των εκτάκτων εξελίξεων σχετικά με  κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ