Επιδείνωση του καιρού – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

 
Μπορεί η σημερινή ημέρα πρώτη ημέρα της Άνοιξης αλλά και η αυριανή (στο μεγαλύτερο μέρος της) να είναι μια ηλιόλουστη ημέρα σε όλη τη χώρα, όμως ο καιρός πρόκειται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά.



Όπως εξηγεί στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος «το αίτιο είναι ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα μας έρθει από τα δυτικά. (στην εικόνα φαίνεται που βρίσκεται το μεσημέρι της Παρασκευής)



Από το βράδυ του Σαββάτου θα ξεκινήσουν οι ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο και σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς. Μέσα στη νύχτα καθώς το χαμηλό θα κινείται ανατολικότερα θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη Βοιωτία. Το πρωί της Κυριακής θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες, η Κρήτη και αργότερα και τα Δωδεκάνησα.

Ταυτόχρονα σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή. Οι βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν το πρωί της Κυριακής και τα 9 μποφόρ, ενώ ισχυρές αναμένονται οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς

Πάντως από τη Δευτέρα και πάλι άνοιξη, ο καιρός θα έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά, αναμένεται λαμπρός ήλιος σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.
 
real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης