Η οργή του Μεντβέντεφ τρόμαξε τον Μπαρόζο!


Αντιμέτωπος με έναν οργισμένο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήρθε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο στη συνάντηση τους που έλαβε χώρα στη Μόσχα.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και άσκησε σκληρή κριτική στην ΕΕ για την απόφαση της για την Κύπρο, με τον Μπαρόζο να προσπαθεί να τον κατευνάσει λέγοντας πως έχει «πλήρη επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας».

«Στο παρελθόν επιλύσαμε μεγαλύτερα προβλήματα. Ελπίζω ότι και αυτή τη φορά θα βρεθεί λύση» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος σημείωσε ότι ανησυχεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο «κυρίως λόγω των επιπτώσεών τους στους πολίτες της».

Ο Μεντβέντεφ απειλεί το ευρώ

Με αναθεώρηση της θέσης του ευρώ στα ρωσικά αποθέματα εάν η διευθέτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα, απείλησε ο  Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνάντηση Διαλόγου Ρωσίας-ΕΕ σήμερα το πρωί.

Η προοπτική επιβολής έκτακτου τέλους από την ΕΕ στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούν ρωσικά κεφάλαια «είναι λόγος για να επανεξετασθεί» το ευρώ.

«Αν αυτό είναι δυνατόν στην Κύπρο, γιατί δεν θα ήταν δυνατόν στην Ισπανία, στην Ιταλία ή σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες; Αύριο μπορεί και εκεί να κατασχέσουν τις καταθέσεις», σημείωσε.

Στην συνέχεια τόνισε «Μεγάλος αριθμός κρατικών μας οργανισμών λειτουργούν μέσω Κύπρου και αυτή τη στιγμή οι λογαριασμοί τους έχουν μπλοκαριστεί για ακατανόητους λόγους».

«Ανάμεσα στο 41% και το 42% των αποθεμάτων είναι σε ευρώ και η (ευρωπαϊκή) πρόταση για την Κύπρο είναι όχι μόνο απρόβλεπτη, αλλά και ακατάλληλη... Όλα αυτά θα τα πω στον παλιό μου φίλο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο», προσέθεσε.
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης