ΠΡΕΒΕΖΑ: Με τσεκούρια οπωροπώλες και παραγωγοί


Άμεσης έρευνας και ξεκάθαρης απάντησης χρίζουν τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στην Πρέβεζα, καταγγέλλονται επίσημα από τον Σύλλογο Οπωροπωλών και εκθέτουν την σοβαρή προσπάθεια που έγινε από την Ένωση Νέων Αγροτών με τη λειτουργία της πρότυπης αγοράς. 


Η αγορά αυτή λειτουργεί κάθε Σάββατο δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να πωλούνε απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. Προβλήθηκε ως πρότυπη δραστηριότητα και αποτέλεσε παράδειγμα για άλλες περιοχές της χώρας.

Το τελευταίο συμβάν όμως, προκαλεί εύλογα ερωτήματα ακόμη κι αν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Οπωροπώλες της Πρέβεζας και αγρότης- παραγωγός διαπληκτίστηκαν έντονα και ο δεύτερος επιτέθηκε με τσεκούρι στους δύο πρώτους προκαλώντας μάλιστα και βλάβες στο αυτοκίνητό τους, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση- καταγγελία του Συλλόγου Οπωροπωλών ο αγρότης- παραγωγός, χρησιμοποιώντας τον αύλειο χώρο του συνεταιρισμού, φόρτωνε ντομάτες κι άλλα κηπευτικά τα οποία προέρχονταν από την Κρήτη, είχαν μεταφερθεί από έμπορο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα τα προωθούσε στην αγορά ως τοπικά προϊόντα, χωρίς παραστατικά.

Ο εν λόγω αγρότης, σύμφωνα με την καταγγελία, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα αυτή, οργάνωνε παράνομες δραστηριότητες στο χώρο του συνεταιρισμού με την ανοχή των συναδέλφων του.

«Αφού ο εν λόγω αγρότης διαπληκτίστηκε με τους δύο οπωροπώλες έβγαλε το τσεκούρι από το αυτοκίνητό του και κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρους τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, όντας εξοργισμένος όταν του έγιναν παρατηρήσεις χτύπησε με το τσεκούρι τον έναν εκ των δύο οπωροπωλών και στη συνέχεια το τσεκούρι καρφώθηκε στην πόρτα του αυτοκινήτου του οπωροπώλη». Έτσι περιγράφεται στην ανακοίνωση το περιστατικό. Την συνέχεια την ανέλαβε η τοπική Ασφάλεια, η οποία κλήθηκε στο σημείο όμως ο παραγωγός είχε τραπεί σε φυγή.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Σύλλογος ζητά από όλες τις αρχές της Πρέβεζας να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους στην Αγροτική Αγορά, να δημιουργηθεί μία μόνιμη, ελεγχόμενη και πραγματική αγορά όπως διατείνονται και οι Νέοι Αγρότες.

«Ας πάρουν οι υπεύθυνοι μία απόφαση που θα αποσαφηνίζει τι ακριβώς θέλουν. Τον έλεγχο και τη νομιμότητα ή το παρεμπόριο και την ανομία... Όλοι μας πρέπει να αφυπνιστούμε και να δράσουμε ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στον κλάδο και να υπάρξει νοικοκυριό. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι... Ας είναι αυτό το συμβάν η αρχή της κάθαρσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης