Ποδηματά: Έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο "να κάνει, αυτή την φορά, τη σωστή συζήτηση στο σωστό χρόνο"

Έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο "να κάνει, αυτή την φορά, τη σωστή συζήτηση στο σωστό χρόνο" υπό την "απειλή κατάρρευσης του φιλοευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος στην Ευρώπη" απηύθυνε η Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Άννυ Ποδηματά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου... 


...παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής, κ. José Manuel Barroso και της Προεδρεύουσας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ιρλανδής Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Lucinda Creighton, στο πλαίσιο της συζήτησης για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 14-15 Μαρτίου 2013.

"Η σωστή συζήτηση στο σωστό χρόνο είναι πώς θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρώπη" τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Ποδηματά επισημαίνοντας ότι "στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και αλλού έχουμε μία κοινωνική κρίση άνευ προηγούμενου κι έχουμε και μία απειλή συστημικής κατάρρευσης. Αυτή την φορά όχι των χρηματοπιστωτικών αγορών, αλλά του πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα του φιλοευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος."

 Η Προεδρεύουσα του Συμβουλίου, κ. Creighton παίρνοντας τον λόγο μετά είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με την κ. Ποδηματά "ότι πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψουμε για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών" και υπογράμμισε ότι "η Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρείται ότι έχει βγει από την κρίση αν δεν ξαναγυρίσουμε σε θετική ανάπτυξη και σε ενίσχυση της απασχόλησης."

Στην ομιλία της στην Ολομέλεια του ΕΚ, η Αντιπρόεδρος του ΕΚ αναφέρθηκε επίσης σε τελευταία δείγματα του Ευρωβαρόμετρου που δείχνουν ότι "για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης, μεταξύ των 27 κρατών-μελών μόνο σε δύο υπάρχει πλειοψηφία εμπιστοσύνης προς την Ευρώπη και τους θεσμούς της."

Η κ. Ποδηματά τόνισε χαρακτηριστικά ότι "αυτή η απειλή είναι απείρως πιο σοβαρή από την απειλή της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης. Χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης πολιτικής στην Ευρώπη, διαφορετικά φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθεί ο Μαζάουερ που λέει ότι βρίσκεται μπροστά μας ένα μέλλον μιας Ευρώπης με ανεργία, οικονομική στασιμότητα και απολυταρχία. Από αυτή την Ευρώπη πρέπει να διαχωρίσουμε τη θέση μας σήμερα."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ