Παρέμβαση της Χρυσούλας Παλιαδέλη στη «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης»


Παρέμβαση της Χρυσούλας Παλιαδέλη στη «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ρέντινγκ στη Θεσσαλονίκη 


Σε παρέμβασή της στην ενημερωτική εκδήλωση «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης», που διοργανώθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθ. Χρυσούλα Παλιαδέλη, εξήγησε τη λειτουργία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος, και παρακίνησε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχει, ώστε να απευθύνουν άμεσα σε αυτήν καταγγελίες στο δημοκρατικότερο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους των Πολιτών 2013 η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Βίβιαν Ρέντινγκ έρχεται σε επαφή και συνδιαλέγεται με Ευρωπαίους πολίτες.

Τον Διάλογο των Πολιτών προλόγισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Για δύο ώρες η κ. Ρέντινγκ, Επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας, απάντησε σε ερωτήματα που της τέθηκαν από το κοινό, αλλά και μέσω διαδικτύου, σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα και τις προοπτικές για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τον Διάλογο Πολιτών στη Θεσσαλονίκη η κ. Παλιαδέλη δήλωσε: «Ήταν σημαντικό ότι η κ. Ρέντινγκ ενέταξε τη Θεσσαλονίκη στις προτεραιότητές της.

Οπωσδήποτε τέτοιου είδους διοργανώσεις συμβάλλουν στην πληροφόρηση γύρω από τα ευρωπαϊκά θέματα και ενισχύουν την κλονισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως, άλλωστε, καταγράφηκε και από την τηλε-ψηφοφορία μέσα στην αίθουσα, ως απάντηση σε σχετικό ερώτημα.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αξιοποιήσουμε το 2013 ως Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και να αξιοποιήσουμε τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη που απορρέουν απ’ αυτήν».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης