ΔΕΗ: Ετοιμάζουν νέα ρύθμιση οφειλών


Δραματικές διαστάσεις παίρνει ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ, ο οποίος πλέον έχει ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες (!), ενώ οι εντολές αποκοπές ρεύματος αγγίζουν τις 400.000... 

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σε κατάσταση πανικού, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού καταφεύγει σε «λύσεις τσιρότο», προκειμένου να αποφύγει το οικονομικό κραχ και να συμμαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι προχωρεί στη συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του υφισταμένου πλαισίου παροχής διευκολύνσεων σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, στην κατεύθυνση της παροχής περαιτέρω διευκολύνσεων, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές οι διευκολύνσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής η ΔΕΗ δεν έχει καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, βάσει του οποίου θα παρέχονται περαιτέρω διευκολύνσεις σε όσους καταναλωτές εμφανίζουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών ρεύματος.

Υπάρχει ωστόσο σαφής εντολή από την κυβέρνηση να αποφευχθούν κατά το δυνατόν αφενός μεν προσφυγές είτε στον Συνήγορο του Πολίτη, είτε σε άλλα αρμόδια όργανα, που ενδεχομένως θα δικαίωναν τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες της ΔΕΗ, αφετέρου δε οι αποκοπές ηλεκτροδότησης. Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί από τη διοίκηση της επιχείρησης κεντρική οδηγία για το τι θα ακολουθείται στο εξής, όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιαίτερα των οικιακών καταναλωτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα κατά τόπους καταστήματα της επιχείρησης, τα ταμεία είναι λιγότερα από τα γκισέ διακανονισμών, τα οποία τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί προκειμένου να ανταποκριθούν στον ολοένα και μεγαλύτερο όγκο πελατών που δηλώνουν αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
madata.gr
 Real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης