Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές


Είκοσι γυμνάσια και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου με συνολικά 1500 μαθητές συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας για μαθητές/τριες που υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου. 


Όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους σε θέματα ασφαλούς μετακίνησης έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν τις παραμέτρους που αυξάνουν την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους πρόληψης για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην τήρηση από πεζούς και οδηγούς των βασικών κανόνων ασφαλούς οδήγησης με στόχο την ενεργοποίηση των νέων, προκειμένου να συμμετέχουν δυναμικά στη διαμόρφωση μιας νέας συμπεριφοράς στο δρόμο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Περιφέρεια Ηπείρου κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου (18/2 - 1/3). Η εκπαίδευση έγινε από τη Δρ Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό Ευμορφία Μπλάνα, μέλος της Γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής  Ασφάλειας και στέλεχος της Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας του υπουργείου Αν.Αν.Υ.Με.Δι., ενώ το συντονισμό και την οργάνωση του προγράμματος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο κος Γ. Ράπτης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ιωαννίνων. Την υλοποίηση του προγράμματος υποστήριξε ενεργά η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης