Οργή και αγανάκτηση στην Κύπρο


Ξεχείλισε η οργή των Κυπρίων μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogropup να φορολογήσει τις καταθέσεις τους, εκτός από τους τόκους.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και οι αστυνομικές αρχές στην Μεγαλόνησο βρίσκονται σε επιφυλακή. (Βίντεο)


Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Κύπρου βγήκαν στους δρόμους. Πολιόρκησαν το Προεδρικό Μέγαρο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο του κυβερνητικού εκπροσώπου να μπει στο προεδρικό ενώ ο Ν. Αναστασιάδης φοβούμενος τις αντιδράσεις των κατοίκων μπήκε από άλλη είσοδο.

Κανείς δεν γνωρίζει πλέον αν την Τρίτη που θα ανοίξουν οι τράπεζες η Κύπρος θα είναι εντός ή εκτός ευρώ, αν θα μπει στον μηχανισμό στήριξης ή αν θα υπάρξει άτακτη χρεοκοπία καθώς η βουλή θα αποφασίσει αν τελικά θα εγκριθεί η απόφαση που έλαβαν οι υπουργοί της Ευρωζώνης.

Η απόφαση του Eurogroup έπιασε στον ύπνο τους κατοίκους της Μεγαλονήσου καθώς η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, καθώς δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα.

Πολλοί έσπευσαν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες τα αυτόματα μηχανήματα να αδειάσουν. Άλλοι πήγαν στις συνεργατικές τράπεζες αλλά και αυτές έκλεισαν σύντομα.

Δεν έλειψαν και οι ακραίες αντιδράσεις. Κύπριος καταθέτης πήρε τον εκσκαφέα του και πήγε και έκλεισε την είσοδο τράπεζας στην Λεμεσό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμή ένταση.

real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης