Μ.ΚΟΠΠΑ: Η Ελλάδα δικαιούται θετικά μηνύματα από Ε.Ε


"Δεν είναι δυνατόν ή χώρα να δίνει τη μάχη για επανακτήσει το κύρος της και την δημοσιονομική της αξιοπιστία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μιλά για έλλειψη ασφάλειας σαν να πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται σε περίοδο πολέμου", τόνισε η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά στην παρέμβαση της στην Ολομέλεια του ΕΚ.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Μ. Κοππά :

 " Όλοι γνωρίζαμε ότι το 2013 ότι θα είναι η χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα και στο επίπεδο της ύφεσης, και στους δείκτες για την ανεργία. Όμως η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Η κατάσταση είναι δραματική. Οι άστεγοι πολίτες αυξάνονται με ρυθμούς που δεν είναι αντιμετωπίσιμοι.

Η ανεργία στους νέους είναι γύρω στο 60%, δηλαδή μη διαχειρίσιμη. Παρόλα αυτά οι έλληνες πολίτες αγωνίζονται και ελπίζουν.

Το πολυπόθητο αναπτυξιακό πακέτο παραμένει κενό γράμμα ενώ μεταφέρεται από φθινόπωρο σε άνοιξη και τώρα σύμφωνα με τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων πάει για μετά το καλοκαίρι...

Η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά και παρόλες τις δηλώσεις περί ανάπτυξης οι πολιτικές που ακολουθούνται δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα θα έπρεπε πρακτικά να γίνουν για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Σ αυτό το πλαίσιο της κλιμακούμενης κρίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε να εκδώσει οδηγία η οποία απευθύνεται στους υπαλλήλους της που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Η οδηγία εφιστά την προσοχή των υπαλλήλων σχετικά με την ασφάλεια τους, αφού εμφανίζει την Ελλάδα ως μια επικίνδυνη χώρα στην οποία θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.

Κύριε Πρόεδρε, δεν είναι δυνατόν η χώρα να δίνει τη μάχη για επανακτήσει το κύρος της και την δημοσιονομική της αξιοπιστία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μιλά για έλλειψη ασφάλειας σαν να πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται σε περίοδο πολέμου;

Θα παρακαλούσα η αλληλεγγύη να αποδεικνύεται έμπρακτα και να στεκόμαστε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Ο σκληρά δοκιμαζόμενος λαός δικαιούται θετικών μηνυμάτων από την Ένωση."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ