Κλήση στην προανακριτική του Γ.Παπανδρέου


Επίσης, θα κληθούν συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως και οι πρώην ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης. 

Την κλήση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε κατά πλειοψηφία η αρμόδια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες. 


Σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου όντως παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτρόπης, θα είναι η πρώτη φορά που οιοσδήποτε πρωθυπουργός, πρώην ή εν ενεργεία, εμφανίζεται αυτοπροσώπως σε τέτοια διαδικασία.

Επίσης, θα κληθούν οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τυχόν ποινικές ευθύνες του οποίου εξετάζει τη Επιτροπή, όπως και οι πρώην ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα, προς διευκόλυνση των εργασιών της, να επιτρέψει σε ορισμένους μάρτυρες να καταθέσουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, κι όχι στη Βουλή.

Πρόκειται για τους μάρτυρες: Γιάννη Ραγκούση Φίλιππο Σαχινίδης Δημήτρη Δρούτσα Χάρη Παμπούκη Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ) και οι δημοσιογράφοι: Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης.

Πηγή:www.skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης