Τι πουλάει στην Άρτα το δημόσιο


Παρόχθια έκταση του ποταμού Αράχθου, συνολικής επιφανείας 4.029.537 τ.μ., που εκτείνεται περιμετρικά της πόλης της Άρτας μέχρι και το χωριό Γλυκόριζο. Έτσι ακριβώς ορίζεται αυτή που ετοιμάζει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ.


Και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι εκείνοι που αποφασίζουν βλέπουν τις εκτάσεις μόνο στο χάρτη. Δεν γνωρίζουν ούτε τα προβλήματα, ούτε τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν ούτε βέβαια ενδιαφέρονται για την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πέραν όλων όσων ελέγχονται, η συγκεκριμένη έκταση σε μεγάλο βαθμό είναι ήδη καταπατημένη. Και δεν είναι καταπατημένη τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια, αλλά μετράει πολλά. 

Πέραν αυτού όμως ένα μεγάλο μέρος της, περίπου οχτακόσια στρέμματα έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση από το Δημόσιο στο Δήμο Άρτας. Στη ζώνη αυτή έχουν αναπτυχθεί διάφορες δραστηριότητες, όπως αναψυκτήρια κι άλλα.

Είναι άγνωστο λοιπόν πως σχεδιάζονται και λαμβάνονται οι αποφάσεις και τι στόχο έχουν τέτοιου είδους «αξιοποιήσεις».

Πέραν της συγκεκριμένης έκτασης, το δημόσιο έχει καταγράψει στο Νομό Άρτας 152 συνολικά ακίνητα ιδιοκτησίας του, εκ των οποίων έχουν προεπιλεγεί τα δέκα τέσσερα.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης