Ελληνίδα καλείται να σώσει την οικονομία των ΗΠΑ!


Έκπληξη από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθέτησε επικεφαλής του κρατικού προϋπολογισμού μια Ελληνίδα!

Η Σύλβια Μάθιους Μπόργουελ είναι η νέα παρουσία στην ομάδα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που θα επιδιώξει να ανασυγκροτήσει την αμερικανική οικονομία. Η επιλογή ωστόσο της Ελληνίδας, ξεσήκωσε σχόλια και αποδοκιμασίες από πλευράς Ρεπουμπλικάνων.


Η ελληνοαμερικανίδα που αποτελεί μέλος των Δημοκρατικών τα τελευταία 21 χρόνια, ήταν από τα στελέχη που είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη του πρώην προέδρου Κλίντον, όταν ήταν ακόμα υποψήφιος για πρώτη φορά για το προεδρικό χρίσμα.

Η επιλογή της Σύλβια Μπόργουελ έρχεται σε συνέχεια της προτίμησης του Μπαράκ Ομπάμα να εμπιστεύεται στελέχη από την εποχή Κλίντον.

«Τοποθέτησαν μια Ελληνίδα, για να διαχειριστεί τον προϋπολογισμό μας», «Πετυχαίνει το σχέδιο Ομπάμα να γίνουμε Ελλάδα», είναι μόνο κάποια από τα πικρόχολα σχόλια που ακούστηκαν από πλευράς Ρεπουμπλικάνων, που αποτελούν συνέχεια του πολιτικού λόγου από την προεκλογική περίοδο, όπου ο Μιτ Ρόμνει, συχνά καταφερόταν εναντίον της οικονομικής πολιτικής Ομπάμα και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Αμερική κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα.

Η απάντηση του αμερικανού προέδρου είναι πως τοποθετήθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Η ελληνοαμερικανίδα Σύλβια Μπόργουελ, είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και στην αρχή της καριέρας της ξεκίνησε σαν σύμβουλος επιχειρήσεων για την εταιρεία McKinsey & Company.

Το 1992 εργάστηκε για την προεκλογική καμπάνια του υποψηφίου προέδρου Κλίντον στο Άρκανσο ενώ τοποθετήθηκε σαν επικεφαλής προσωπικού στο νεοσύστατο, τότε, Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας υπό τον Ρόμπερτ Ρούμπιν. Το 1995, και μετά την εκλογή του Ρούμπιν στην θέση του Υπουργού Οικονομικών, η Μπόργουελ είχε ήδη γίνει απαραίτητη και συνέχισε σαν το «δεξί χέρι» του Ρούμπιν.

Η ελληνοαμερικανίδα Σύλβια Μπόργουελ είναι ένας άνθρωπος που έχει έντονη επιχειρηματική και φιλανθρωπική δράση.

Μετά την λήξη της θητείας του προέδρου Κλίντον, η Σύλβια Μπόργουελ κατευθύνθηκε προς την φιλανθρωπία. Εργάστηκε στο Gates Foundation, ίδρυμα για τις ανάγκες του τρίτου κόσμου, που έχει ιδρύσει ο πρόεδρος της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Επίσης παρείχε τις υπηρεσίες της και στο Walmart Foundation. Είναι επίσης και μέλος των διοικητικών συμβουλίων της MetLife και του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

toxrima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ