Η δίκη για τις μίζες τώρα αρχίζει!


Στις 22 Απριλίου δίνεται η εκκίνηση για την δίκη του Άκη και της παρέας του...

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος μαζί με άλλα 18 άτομα ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται η γυναίκα του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην γυναίκα του Γκουντρούν Μολντενάουερ καθώς και η κόρη του Αρετή.


Με το βούλευμά τους οι εφέτες αποφαίνονται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν τόσο ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, όσο και άλλα 15 πρόσωπα, που από την επίπονη δικαστική έρευνα προέκυψαν στοιχεία ενεργής συμμετοχής τους στην όλη υπόθεση.

Με το βούλευμα απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτύχιο Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας εφετών.

Παραπέμπονται για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση 19 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους.

Παύει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος της Γκούντρουν Μολντενχάουερ και του Άκη Τσοχατζόπουλου για μια πράξη ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος που αφορά στην αγορά ακινήτου στο Π. Ψυχικό το έτος 1997.

Η δίκη ορίστηκε σε χρόνο ρεκόρ...

Οι «συνεργάτες» του Άκη

Βίκυ Σταμάτη: Η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου, επίσης προφυλακισμένη, φέρεται να αποδέχθηκε μαύρο χρήμα, μέρος του οποίου διοχετεύτηκε – σύμφωνα με τη δικαιοσύνη - στην αγορά του νεοκλασικού στις παρυφές του λόγου της Ακρόπολης. Χρήματα επίσης φέρεται να διοχετευτήκαν και στον πολυτελή βίο που διήγαγε η οικογένεια Τσοχατζόπουλου.

Νικόλαος Ζήγρας: Φέρεται ως το δεξί χέρι του πρώην υπουργού στη διαχείριση του δικτύου των offshore εταιρειών μέσω του οποίου, που κατά τη δικαιοσύνη, ξεπλένονταν μαύρο χρήμα. Ο Ν. Ζήγρας που επίσης βρίσκεται στον Κορυδαλλό με τις συμπληρωματικές απολογίες του στον ανακριτή «έκαψε» βασικούς συγκατηγορούμενούς του.

Γιάννης Σμπώκος: Ο εξ απορρήτων για σειρά ετών γενικός διευθυντή Εξοπλισμών του Άκη Τσοχατζόπουλου την περίοδο της παντοδυναμίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται επίσης στον Κορυδαλλό.

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Η εμπλοκή της κόρης του πρώην υπουργού αφορά στο ακίνητο των 402 τετραγωνικών μέτρων της οδού Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι. Η Α. Τσοχατζοπούλου φέρεται να απέκτησε το ακίνητο από την κατασκευαστική εταιρεία «Arcon» του Αστέριου Οικονομίδη, ο οποίος είχε ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: Η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου που επίσης έχει προφυλακιστεί. Είχε αναλάβει τα φορολογικά των offshore εταιριών, μέσω των οποίων αποκτήθηκαν τα ακίνητα, που σύμφωνα με τη δικαιοσύνη αποκτήθηκαν με μαύρο χρήμα, προερχόμενο από μίζες για εξοπλιστικά.

Παναγιώτης Σταμάτης: Εμπλέκεται στις εργασίες ανακαίνισης του νεοκλασικού και «υπογράφει» τα σχετικά παραστατικά ως «Παναγιώτης Παπαλιάκος»

Νικόλαος Γεωργουλάκης: Φέρεται για ένα διάστημα ως ιδιοκτήτης της Nobilis.

Γιώργος Σαχπατζίδης: Ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη λογοδότησε, μεταξύ άλλων, στον ανακριτή για την εμπλοκή του, το διάστημα 2007 έως 2010, στη μεταβίβαση, στη Μονή Βατοπεδίου, ακινήτων που κατείχε η offshore Torcaso, ιδιοκτήτης της οποίας θεωρείται ο πρώην υπουργός.

Γκούντρουν Μολντενχάουερ: Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που μετά την απολογία της στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη, ενεπλάκη στην υπόθεση όταν από την ανάκριση διαπιστώθηκε ότι στην εταιρεία S.D.G S.r.I, συμφερόντων του Γ. Σαχπατζίδη κατέληξαν και δύο εμβάσματα από την ίδια.

Παντελής Ζαχαριάδης: Φέρεται εκπρόσωπος της «αμαρτωλής» Torcaso το 1999 και είναι κουμπάρος του Ν. Ζήγρα.

Αστέριος Οικονομίδης: Επιχειρηματίας εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Arcon

Σπύρος Χατζηνικολάου: Κύπριος δικηγόρος, ο οποίος εμπλέκεται με την εταιρία Torcaso

Νίκος Καρατζάς: Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Φώτης Αρβανίτης: Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Γεώργιος Κωνσταντάτος: Δικηγόρος που κατηγορήθηκε διότι είχε βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής του φερόμενου ως ιδιοκτήτης εταιρείας, ο οποίος όμως είχε αποβιώσει από το 2002.

Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα: Δικηγόρος που φέρεται ως εκπρόσωπος για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της εταιρείας Nobilis

Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης φέρονται ως ιδιοκτήτες της Morellia

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να «λάμψει» η δικαιοσύνη...

 
 
Read more: newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ