"Αυτό που έγινε στην Κύπρο είναι καθαρή κλοπή"


Στην Κύπρο ένας εφιάλτης είναι σε εξέλιξη αμέσως μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων!

Σε σημερινό δημοσίευμα της, η εφημερίδα Daily Mail, εκτός από την εκτενή αναφορά της στον πανικό που επικράτησε με τα ΑΤΜ,  αναφέρει ότι εάν τελικά η κυπριακή Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο, τότε οι περίπου 60.000 Βρετανοί που έχουν καταθέσεις που ανέρχονται στα 1,7 δις αγγλικές λίρες, θα χάσουν μέχρι και 170 εκ.


«Αυτό που έγινε είναι καθαρή κλοπή και απαιτώ από κάποιο να μου εξηγήσει γιατί να είναι κάτι διαφορετικό», είπε έξαλλη μια 61χρονη η οποία χάνει 18,600 στερλίνες!

Η επίσημη Βρετανική Κυβέρνηση, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην εφημερίδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται, το Υπουργείο Άμυνας της χώρας σκέφτεται τρόπους ώστε να στηρίξει τους υπαλλήλους των βάσεων οι οποίοι επηρεάζονται.

Αγωνία, αναστάτωση και προβληματισμός διακατέχει κόμματα και πολίτες για τις επιπτώσεις της έκτακτης φορολόγησης των καταθέσεων , ενώ υπάρχει αβεβαιότητα κατά πόσο η βουλή θα εγκρίνει το νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων που θα τεθεί ενώπιον της σήμερα.

Το νομοσχέδιο, το οποίο θα κληθούν να εγκρίνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη βουλή  και  προβλέπει φόρο 6,75% για καταθέσεις κάτω   των 100 χιλιάδων ευρώ, και φόρο 9,9% για καταθέσεις πάνω από τις 100 χιλιάδες ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προεδρεύει αυτή την ώρα του Υπουργικού Συμβουλίου, στη συνέχεια θα ενημερώσει την επιτροπή οικονομικών της Βουλής και τα μέλη της ολομέλειας της βουλής για όλα όσα συνέβησαν στο Eurogroup.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα στο λαό για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Αναστασιάδης: H  κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα


Σε γραπτή δήλωση χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα, τα οποία έθεσαν την Κύπρο ενώπιον του διλήμματος είτε της επιλογής του καταστροφικού σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας την προσεχή Τρίτη, είτε του σεναρίου μιας επώδυνης αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης που θα θέτει οριστικό τέρμα στην αβεβαιότητα και θα αποτελέσει την αφετηρία επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε επώδυνη τη λύση που έχει επιλεγεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι ήταν η μοναδική που οδηγεί στην ιστορική και οριστική διάσωση της κυπριακής οικονομίας.
madata.gr
 Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης