Εξετάζουν τον πάπα να δουν αν είναι άντρας όταν εκλεχθεί;


Τελικά ισχύει ότι μετά την εκλογή του πάπα, προχωράνε στην διαδικασία να εξακριβώσουν αν είναι άντρας; 

Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τι συμβαίνει αφού δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό αν προχωρούν σε αυτή την πράξη μέχρι και σήμερα.


Η φράση πάντως που όλοι έχουμε ακούσει, "νομίζει ότι έχει πιάσει τον πάπα από τα...."  δεν έχει βγει καθόλου τυχαία! Μάλιστα, είναι και πάρα πολύ επίκαιρη, αφού ενδέχεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες και στο Βατικανό μετά την εκλογή του νέου πάπα.

Το «έθιμο» ξεκίνησε από τον μεσαιωνικό θρύλο, την πάπισσας Ιωάννα, η οποία έγινε γνωστή από το μυθιστόρημα τού Εμμανουήλ Ροΐδη «Πάπισσα Ιωάννα – Η Μεσαιωνική μελέτη».

Η Πάπισσα Ιωάννα είχε καταφέρει να ξεγελάσει τους πάντες πώς είναι άντρας και έτσι αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Έφτασε υποτίθεται μέχρι το αξίωμα του πάπα, την εποχή που ιστορικά, ως πάπας διατέλεσε ο Βενέδικτος Γ (855 – 858 μ.Χ.)΄.

Από τότε, προς αποφυγήν του ίδιου παθήματος ο καμεράριος, το «δεξί» χέρι του πάπα, αναλαμβάνει να διαπιστώσει ότι ο πάπας είναι άντρας, κάνοντας την χειρονομία να τον πιάσει στα απόκρυφα του λίγη ώρα αφότου εκλεγεί και καθίσει στον παπικό θρόνο. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία ο θρόνος έχει από κάτω μια τρύπα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Το σίγουρο είναι ότι σήμερα χρησιμοποιείται υποτιμητικά η έκφραση για τους ανθρώπους, που καταφέρνουν να απολαμβάνουν προνόμια ή έχουν βγάλει αρκετά χρήματα, αλλά με  δόλιο ή υποτιμητικό τρόπο.

img_0732.JPGimg_pod_vatican-where-is-the-pope-RTR3DQRJ.jpg
madata.gr
 Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ