Θησαυρός στοιχείων για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Ενα αποφασιστικό βήμα για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τις καταστροφές που υπέστη η χώρα μας εξαιτίας του γερμανικού Γ' Ράιχ έκανε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς ετοίμασε το σχετικό αρχειακό υλικό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που καταδεικνύει το μέγεθος της τραγωδίας.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πήρε στα χέρια του τον σχετικό φάκελο από την αρμόδια Ομάδα Εργασίας που είχε συσταθεί.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «πρόκειται για ένα έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου, παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού. Ενα έργο που πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα».

Το υλικό βρίσκεται πλέον στα χέρια και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου η χώρα μας οργανωμένα να πράξει τα δέοντα για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

 Η Ομάδα Εργασίας -μεταξύ άλλων- συγκέντρωσε το σχετικό υλικό σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά, ταξινόμησε τους φακέλους του αρχείου κατά κατηγορία και προέβη σε ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση των καταγεγραμμένων πληροφοριών. Να σημειωθεί ότι το αρχειακό υλικό είναι καταγεγραμμένο σε 761 ολόκληρους τόμους.
madata.gr
 Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης