ΠΡΕΒΕΖΑ: Επώνυμοι επιχειρηματίες δούλευαν με…. κλεμμένο ρεύμα

 
-Γιάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία αναμένεται να περάσουν άμεσα από κόσκινο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά.

Λαβράκι κι όχι ένα έβγαλε το σαφάρι που έκανε κλιμάκιο της ΔΕΗ στην Πρέβεζα, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές ανάλογες εκστρατείες ετοιμάζονται και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.


Όλα ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες που υπήρξαν στην επιχείρηση για κατ' εξακολούθηση κλοπή ρεύματος από καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή.

Και η κομπίνα, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, είχε στηθεί πολύ καλά και δούλευε για χρόνια. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διασκέδασης, της εστίασης αλλά ακόμη και του τουριστικού κλάδου, από τους πλέον επώνυμους στην περιοχή της Πρέβεζας, ήθελαν να κερδίζουν παραπάνω. Ή να περιορίζουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Έτσι έκλεισαν τα ρολόγια της ΔΕΗ και με διάφορες πατέντες είχαν καταφέρει να συνδέσουν τις επιχειρήσεις τους κατευθείαν με το δίκτυο. Όσο ρεύμα κατανάλωναν δηλαδή δεν καταγράφονταν και φυσικά γλύτωναν τους πολύ υψηλούς λογαριασμούς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τον έλεγχο που έγινε σε δεκαοκτώ καταστήματα που λειτουργούν στην παραλία της Πρέβεζας διαπιστώθηκε ότι τα δεκαέξι ήταν παράνομα συνδεδεμένα. Το πιο εντυπωσιακό δε είναι ότι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών δραστηριοποιούνται και στο χώρο της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά τον έλεγχο καλούνται πια να πληρώσουν τα.... Σπασμένα. Ή πιο συγκεκριμένα το κλεμμένο ρεύμα. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί είναι ιδιαίτερα υψηλά. Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για λογαριασμούς της τάξης των 45 χιλιάδων ευρώ.

Φυσικά το σαφάρι της ΔΕΗ θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου καθώς υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες. Γιάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία αναμένεται να περάσουν άμεσα από κόσκινο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά.

 Βάσω Σκουλίκα 
 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης