Απεσταλμένος της Μέρκελ στην Ελλάδα ο Ρεχάγκελ


Την Αθήνα θα επισκεφθεί, στο τέλος του μήνα, ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας Ότο Ρεχάγκελ, ως απεσταλμένος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια αποκατάστασης των ελληνογερμανικών σχέσεων και να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο κ. Ρεχάγκελ ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της καγκελαρίου, η οποία επιδιώκει να στηρίξει την ελληνική αναπτυξιακή προσπάθεια και να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο λαών.


Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Γερμανός προπονητής θα γίνει δεκτός τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσο και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Από το 2004 που κέρδισε το Euro, θεωρείται ήρωας», επισημαίνει η εφημερίδα, ενώ ο ίδιος ο κ. Ρεχάγκελ, σε δηλώσεις του στην Bild, τονίζει ότι το ζήτημα έθιξε όχι μόνο η κ. Μέρκελ, αλλά και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, ο οποίος τον παρακάλεσε να βοηθήσει.

«Θα το κάνω ευχαρίστως, επειδή γνωρίζω ότι το όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετική εικόνα. Ας μην ξεχνούμε ότι το 2004 κερδίσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το πίστευε κανείς τότε, αλλά τα καταφέραμε. Για αυτό θέλω να ενθαρρύνω τους φίλους μου στην Ελλάδα», επισημαίνει ο Ότο Ρεχάγκελ.

 real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ