Εγκρίθηκε η μονάδα παραγωγής βιομάζας στην Άρτα


Στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε τα εξής:


Ενέκρινε ομόφωνα:

-Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την υλοποίηση του υποέργου 2 «Προμήθεια – Εγκατάσταση εξοπλισμού» της πράξης «Δημιουργία νέου ΤΕΠ Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα»,

- Την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης & Αειφόρου Ανάπτυξης, (Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών & Μελετών, ΙΓΜΕ) για το έργο «Εκπόνηση τεχνικογεωλογικών μελετών πληγέντων οικισμών από κατολισθήσεις περιόδου 2010 σε περιοχές του Ν. Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 40.590,00 ευρώ.

Ακόμη, η Επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί του περιεχομένου της Μ.Π.Ε. τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και καθαρισμού του Δήμου Φιλιππιάδας» που βρίσκεται στη θέση «Βασιλάδι» του Νομού Πρεβέζης, ως προς την εξυπηρέτηση επιπλέον οικισμών (Χαλκιάδες, Καλαμιά και Ρόκκα της Δ.Ε. Φιλοθέης Δήμου Άρτας), την επέκταση της υφιστάμενης ΕΕΛ (με κατασκευή ανεξάρτητης μονάδας επεξεργασίας για τους ανωτέρω οικισμούς), λόγω προσθήκης μονάδας ηλιακής ξήρανσης της παραγόμενης ιλύος.

Κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου των Μ.Π.Ε. που αφορούν:

1. Ίδρυση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 0.99 MW στη θέση «Βάλτος», Δ.Δ. Βίγλας, Δ. Αρταίων, Π.Ε. Άρτας.

2.  Mονάδα επεξεργασίας αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου στη θέση λατομείο Εγνατίας, Δήμου Δωδώνης, Ν. Ιωαννίνων».

3.  Δημιουργία μονάδας παραγωγής βιομάζας μικροφυκών του είδους Chlorella sp., ως εναλλακτικό καύσιμο στη θέση «Τσουμπάρια» περιοχή Παχυκαλάμου, Δήμου Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας .

4. Εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη θέση «Σπαδρέ» της Τ.Κ. Μαζαρακιάς του Δ. Ηγουμενίτσας καθώς και τη βελτίωση της οδού πρόσβασης .

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε (μετά από αίτημα των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών) την αναβολή του θέματος περί της γνωμοδότησης για τη Μ.Π.Ε. του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία μικρού Υδροηλεκτρικού (ΜΥΗΕ ΚΑΛΑΜΑΣ), εγκατεστημένης ισχύος 5,8 MW, επί του ποταμού Καλαμά, στα διοικητικά όρια των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών της Π. Ε. Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου».

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης