Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Νοσοκομείο


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείου και τα Κ.Υ. Άρτας:  "Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας και των Κέντρων Υγείας Άρτας  στην σημερινή Γενική Συνέλευση αποφάσισαν τα εξής: 


 Διαπιστώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια ότι το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας είναι στόχος. Η ελλιπής χρηματοδότηση του προϋπολογισμού έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείο.

Οι συνεχείς  ελλείψεις  υλικών –φαρμάκων από σύριγγες μέχρι υλικά χειρουργείου δημιουργούν συνθήκες τριτοκοσμικές στην περίθαλψη των ασθενών και στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Οι εντολές του ΚΕΕΛΠΝΟ  για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας καταπατούνται σκανδαλωδώς με ποινικές ευθύνες που δεν αποδίδονται για  όσους διοικούν.

Ζούμε την απόλυτη φαρσοκωμωδία όπου οι πρωταγωνιστές είναι το Υπουργείο και η μνημονική διοίκηση ενώ οι εργαζόμενοι και ασθενείς βρίσκονται στα πρόθυρα  νευρικής κρίσης.

Η μείωση του προϋπολογισμού για εφημερίες, νυχτερινά και αργίες, έχει σαν αποτέλεσμα την μετατροπή των εφημερίων από ενεργεις σε ετοιμότητας σε κλινικές γεμάτες ασθενείς, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι νυχτερινά και αργίες,

Οι ελλείψεις γιατρών σε κάποιες κλινικές δημιουργούν συνθήκες πολέμου για τους ίδιους και του προσωπικό.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείο συνταγμένη απολύτως με την κεντρική πολιτική που διαλύει την δημόσια υγεία και την περίθαλψη υλοποιώντας  μνημόνια συμπεριφέρεται στους εργαζομένους και στους πολίτες σαν τους κοτσαμπάσιδες την εποχή της τουρκοκρατίας.

Η τελευταία εξέλιξη που οδηγεί στο κλείσιμο της ψυχιατρικής κλινικής από τις 26-3-2013 και την διακομιδή των νοσηλευομένων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την στάση της Διοίκησης και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την λειτουργία του Νοσοκομείου με συνθήκες ασφάλειας για τους ασθενείς και τους εργαζομένους.

Σε αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.

Εργαζόμενοι και πολίτες μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για να μην κλείσει η ψυχιατρική κλινική και καμία άλλη κλινική.

Άμεση πρόσληψη γιατρών στην ψυχιατρική και στις κλινικές όπου δεν καλύπτονται οι εφημερίες.
Άμμεση χρηματοδότηση για εφημερίες , νυχτερινά, αργίες.

Ούτε ένας εργαζόμενος λιγότερος στις βάρδιες, όχι στην απλήρωτη εργασία, εδώ και τώρα πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 23-03-2013 στις 08:00 πμ στην είσοδο του νοσοκομείου με τη συμμετοχή πολιτών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων ,εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ