Εκδήλωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας


'Εκδήλωση με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.


Την εκδήλωση που είχε θέμα «Περιπτώσεις σχολικής βίας και εκφοβισμού στη σχολική καθημερινότητα-Ανάδειξη και αντιμετώπιση» διοργάνωσε το 1ο Δημ. Σχολείο Άρτας με τον Σχολικό Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Ηλία Μιχάλη.

Εκτός από τον Διευθυντή του 1ου Δημ. Σχολείου Άρτας κ. Γιώργο Μαργώνη και τον κ. Μιχάλη, στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Λεωνίδας Γκόρος,  ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Βαγγέλης Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Γιώργος Παλαιοδήμος καθώς και εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές από το Ε2 τμήμα με τη δασκάλα τους κυρία Βασιλική Πρέντζα παρουσίασαν περιπτώσεις σχολικής βίας, λεκτικής και σωματικής, όπως επίσης μαθητές της ΣΤ2 τάξης διάβασαν εργασίες τους, που εκπόνησαν για την ημέρα αυτή. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών κυρίως από τους μαθητές. Η εκδήλωση διανθίστηκε με μικρή θεατρική παράσταση και μουσικό θέμα σχετικό με την Ημέρα.

Η 6η Μαρτίου έχει ορισθεί ως Ημέρα κατά της Σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Την ημέρα αυτή καλούνται όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης να αφιερώσουν χρόνο σε δράσεις - συζητήσεις - εκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος και την αντιμετώπιση του, μέσα από την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.






http://arta.artinoi.gr/news/photos/130306131643_b.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης