Δημόσιο: Λίστα με τους 12.700 για διαθεσιμότητα


Η κυβέρνηση αναμένεται να παραδώσει στους δανειστές το τελικό σχέδιο για τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων μετά τις πιέσεις τα ΔΝΤ για απολύσεις.
 

Άμεσα παίρνουν «φύλλο πορείας» 8.800 υπάλληλοι, ενώ ως τον Ιούνιο ο αριθμός των διαθεσίμων θα φτάσει τους 12.700. Στόχος να βγουν στη διαθεσιμότητα 25.000 ως τον Δεκέμβριο.


Τη λίστα με τους πρώτους 12.700 δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με ανοικτό πάντοτε το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός δημοσίου και να καταδικαστούν στην ανεργία, θα παραδώσει η κυβέρνηση στα μέλη της τρόικας, στο πλαίσιο του νεόυ κύκλου εκ των σύνεγγυς επαφών που ξεκινούν στην Αθήνα.

Η λίστα αφορά 12.700 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τον Ιούνιο, και όπως αναφέρει το “Έθνος της Κυριακής”, οι 5.503 θα προέρχονται από τον στενό δημόσιο τομέα, οι 3.896 από τους επίορκους, οι 2.500 από τους φορείς και τις υπηρεσίες που θα συγχωνευτούν και οι 800 από τις καταργήσεις οργανισμών.

Από αυτούς τους 12.700, οι 8.800 θα τεθούν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ώστε να… χαλαρώσουν οι πιέσεις τις οποίες ασκεί με αυξανόμενη ένταση το τελευταίο διάστημα η τρόικα, για απολύσεις στο δημόσιο.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ