Δεν σήκωσε την "κούπα" η Αναγέννηση για 11η φορά


Η κυπελλούχος ομάδα της Ν.Ιωνίας σε χθεσινή φώτο

Η Νέα Ιωνία κέρδισε την Αναγέννηση Αρτας με 23-18 (ημ. 11-8) στο Αμύνταιο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ γυναικών, με την αθηναϊκή ομάδα να πανηγυρίζει τη δεύτερη κούπα στην ιστορία της, μιας και ειχε προηγηθει η κατάκτηση του Κυπέλλου το 2011.



Το παιχνίδι διεξήχθη μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Αμυνταίου, την γενέτειρα πόλη του ελληνικού χάντμπολ, το οποίο φέτος συμπλήρωσε 36 χρόνια ζωής.

Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, διατηρώντας συνεχώς το προβάδισμα.

MVP του τελικού αναδείχθηκε η Έλενα Καλασνίκοβα μετά από ψηφοφορία 15 εκπροσώπων των ΜΜΕ .

Η 42χρονη Ρωσίδα πραγματοποίησε 17 επεμβάσεις, έχοντας το εκπληκτικό ποσοστό του 48%!
Κινητήριος δύναμη στην επίθεση ήταν η Ιουλία Σλιάκοβα (5 γκολ), ενώ πολύτιμα τέρματα σημείωσε και η Νικολέτα Μαυρογεώργη. Από πλευράς Αναγέννησης η Ελένη Μιχαηλίδου έδωσε πολλές «μάχες» στη θέση του πίβοτ.

Η ομάδα της Ηπείρου προδόθηκε από την επιθετική της γραμμή που ήταν «φτωχή» και υπέπεσε σε πολλά λάθη, δίνοντας εύκολα γκολ στην κόντρα για την Νέα Ιωνία.

Την απονομή στην Κυπελλούχο ομάδα έκαναν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, στην φιναλίστ οι Γιάννης Στρατάκης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ) και Θωμάς Τζήγας (πρόεδρος Αθλητικού οργανισμού Δήμου Αμυνταίου).

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο, ενώ η ΟΧΕ τίμησε τον Σύλλογο Βετεράνων αθλητών χάντμπολ Αμύντα Αμυνταίου με την πλακέτα να παραλαμβάνει ο Πρόεδρος Νίκος Γιώσκος από τον Πρόεδρο της ΕΣΧΔΥΜ Παναγιώτη Βλαχόπουλο.

Ο Πρόεδρος των Βετεράνων και Περιφερειακός Σύμβουλος της Δυτικής Μακεδονίας παρέδωσε το βραβείο της MVP στην Καλασνίκοβα, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Αθανάσιος Μανδάς παρέδωσε τις καθιερωμένες πλακέτες στους διαιτητές του τελικού πριν την έναρξη του.
Τα δεκάλεπτα: 2-4, 3-6, 8-11 (ημχ.), 12-13, 14-17, 18-23

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (Σίμπι Ντοιτσίνοφ): Μπαλάφα 3, Σκουτέλλα 2, Βέμη, Σαγάνη, Σκάρα 5, Δήμου, Καραλή, Βράτσεβα 1, Μιχαηλίδου 4, Γρούμπα, Στάνκοβιτς 3, Μαυρομάτη.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Μαυρογεώργη Ζ. 1, Μαυρογεώργη Ν. 4, Παπανικολάου 5, Χρονοπούλου, Μασμανίδου, Σλιάκοβα 5, Καλασνίκοβα, Ευκαρπίδου, Βοίτοβιτς, Μακρή, Χρυσή 4, Κοντοστεργίου, Παπά 4, Κοτσαμπουικίδου.

Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 2-4, πέναλτι: ½-1/1.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου
 


Σίμπι Ντοιτσίνοφ (τεχνικός Αναγέννησης Άρτας): «Η Νέα Ιωνία ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Εμείς δεν είχαμε το μυαλό και την συγκέντρωση για να μπορέσουμε να σταματήσουμε την ανοδική πορεία της αντιπάλου μας. Αν έπαιζε η Στανκούτε θα ήμασταν 60% καλύτεροι από αυτό που δείξαμε σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ήμασταν και καλύτεροι από την Νέα Ιωνία. Πάλι θα πω για τις δύο ξένες παίκτριες που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει μία ομάδα. Πιστεύω ότι σε μία ομάδα μπάσκετ θα ήταν σωστό οι δύο ξένες, όχι στο χάντμπολ».

«Ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος ο Ντοιτσίνοφ»
'

Σοφία Ναϊσίδου (προπονήτρια Νέας Ιωνίας): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Αναγέννηση. Η αξία της αντιπάλου μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην νίκη μας. Οι αθλήτριες μου σέβονται και έχουν σαν πρότυπο αυτές της Αναγέννησης. Ήταν δύο διαφορετικές ομάδες στο γήπεδο, μία με εμπειρία και από την άλλη η νεανικότητα, η φρεσκάδα. Αυτή τη φορά υπερίσχυσε η δεύτερη ομάδα.

Θέλω να συγχαρώ τον συνάδελφό μου για το ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος που έκανε, διότι έπαιξε όλα του τα χαρτιά και έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να γυρίσει το ματς. Ειλικρινά σας το λέω τον φοβήθηκε το μάτι μου. Κερδίσαμε δίκαια και με μικρή διαφορά. Παίξαμε σε ένα υπέροχο γήπεδο σε ένα γήπεδο κατάμεστο. Είμαστε περήφανες που πήραμε το κύπελλο σε αυτή την ιστορική πόλη για το χάντμπολ. Το τρικ για την ομάδα μας είναι ότι δεν έχουμε τρικ. Είμαστε μια ομάδα που κάνει πολύ προπόνηση, έχουμε χημεία. Πιστέψαμε στις ελληνίδες παίκτριες, αυτό το πληρώσαμε ακριβά χάνοντας τίτλους, αλλά επιμείναμε σε αυτό και ήρθε ο καιρός να ανταμειφθούμε. Είμαστε μια δεμένη ομάδα με πλήρες προπονητικό επιτελείο και μία διοίκηση που μας στηρίζει».

«Συγνώμη, ήμουν ο πιο αδύναμος κρίκος»
 

Βάσω Σκάρα (αρχηγός Αναγέννησης): «Κέρδισε η καλύτερη ομάδα σήμερα. Εμείς δεν αποδώσαμε καθόλου. Δεν ξέρω τι έφταιξε, ίσως το άγχος. Ίσως ψυχολογικά δεν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένες, ίσως και να μην μπορούσαμε παραπάνω. Είμαι λίγο πικραμένη, διότι την προηγούμενη φορά που παίξαμε σε αυτό το γήπεδο το 2006 κατακτήσαμε το κύπελλο. Θα ήθελα προσωπικά να ζητήσω συγνώμη από τον προπονητή μου, τις συμπαίκτριες μου, την διοίκηση και τους φιλάθλους που ήρθαν από την Άρτα, διότι δεν βοήθησα όσο έπρεπε και ήθελα. Ήμουν ο πιο αδύναμος κρίκος και λυπάμαι για αυτό. Πιστεύω αυτό να μου γίνει μάθημα, διότι ακόμα και μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα ακόμα μαθαίνω. Έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και μακάρι να βρεθούμε στον τελικό με την Νέα Ιωνία».

«Τα αγαθά κόποις κτώνται»

Χρύσα Χρονοπούλου (παίκτρια Νέας Ιωνίας): «Για μένα η έκφραση ''τα αγαθά κόποις κτώνται'', είναι μότο ζωής. Δουλέψαμε πολύ από την αρχή της σεζόν, ρίξαμε πολλά δάκρυα και φτάσαμε εδώ και τα καταφέραμε. Ήθελα πολύ να συμμετάσχω σε έναν τελικό, να αναλάβω μέρος της ευθύνης. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου».

Ιουλία Σλιάκοβα (παίκτρια Νέας Ιωνίας): «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι κόντρα σε μια ιστορική ομάδα. Ευχαριστώ τα κορίτσια της ομάδας μου και ιδιαίτερα τις μικρές αθλήτριες που για κάποια ήταν η πρώτη φορά. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε, διότι ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένες».

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ 

1987: ΓΕ Βέροιας
1988: Αθηναϊκός
1989: ΓΕ Βέροιας
1990: ΓΕ Βέροιας
1991: ΓΕ Βέροιας
1992: ΓΕ Βέροιας
1993: ΓΕ Βέροιας
1994: ΑΣΕ Δούκα
1995: Αθηναϊκός
1996: ΓΕ Βέροιας
1997: Αθηναϊκός
1998: Αναγέννηση Αρτας
1999: Αναγέννηση Αρτας
2000: Αναγέννηση Αρτας
2001: Αναγέννηση Αρτας
2002: Αναγέννηση Αρτας
2003: Αναγέννηση Αρτας
2004: Αναγέννηση Αρτας
2005: Αναγέννηση Αρτας
2006: Αναγέννηση Αρτας
2007: ΑΣΕ Ορμή
2008: Αναγέννηση Αρτας
2009: ΑΣΕ Ορμή
2010: ΑΣΕ Ορμή
2011: Νέα Ιωνία
2012: ΑΣΕ Ορμή
2013: Νέα Ιωνία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ