Economist: Η Γαλλία είναι μια ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης


«Ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης», χαρακτηρίζει το περιοδικό Economist τη Γαλλία, καθώς όπως υποστηρίζει «θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς η κρίση θα μπορούσε να την πλήξει από το επόμενο έτος».


Το Economist είναι ιδιαίτερα αιχμηρό κατά του νέου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Ούτε ο Ολάντ ούτε ο Ερό φαίνονται να είναι ο τύπος του πολύ θαρραλέου ηγέτη, που είναι ικανός να επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε μια γενικευμένη αντιπολίτευση», εξηγεί το περιοδικό.

Αν και ο Economist αναγνωρίζει ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να γίνεται πιο ρεαλίστρια για τη σοβαρότητα της κατάστασης και να κατανοεί την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις", κυρίως υπέρ της ανταγωνιστικότητας, δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη: "Υπάρχει ανησυχία ότι οι πρόσφατες αλλαγές προσανατολισμού έγιναν πολύ αργά και είναι ανεπαρκείς».

Τα προβλήματα που αναφέρει ο Economist είναι πολλά: Στάσιμη οικονομία, υψηλή ανεργία, αβυσσαλέο εμπορικό έλλειμμα, «δυσανάλογη» επιβάρυνση του κράτους και «ένα επιχειρηματικό κλίμα που έχει επιδεινωθεί», κυρίως με τις αυξήσεις των φόρων που αποφάσισε ο πρόεδρος Ολάντ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η ελίτ και οι ψηφοφόροι δεν είναι έτοιμοι για νέες εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης