Έχετε e-mail από την Εφορία με απειλή για κατασχέση!


Μαζί με πολλά επιθυμητά και ανεπιθύμητα μηνύματα, ίσως βρειτε και ηλεκτρονική ειδοποίηση από την εφορία για να σπεύσετε να ξεχρεώσετε τις οφειλές σας αλλιώς.. θα βρεθείτε αντιμέτωποι ακόμη και με την κατάσχεση!


Αρχίζοντας το mail με την προσφώνηση «Αγαπητέ κύριε ή κυρία», η εφορία ενημερώνει εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου ότι έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε συγκεκριμένη ημερομηνία διαπιστώθηκε ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ή δόσεις οφειλών βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και καλείται εντός 15 ημερών να προβεί στην τακτοποίηση της παραπάνω εκκρεμότητας.

Η συνέχεια του μηνύματος γνωστοποιεί στον φορολογούμενο τις πιθανές κυρώσεις εάν δεν προβεί σε εξόφληση. Μεταξύ αυτών η προσαύξηση 1% για κάθε μήνα, η άρνηση χορήγησης Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, άρνηση θεώρησης Βιβλίων και Στοιχείων αλλά και η κατάσχεση ακινήτων, ενοικίων ή ακόμη και μισθών!

Μάλιστα στο τέλος του μηνύματος -και αφού εξηγήσει στον φορολογούμενο ότι μπορεί να απευθυνθεί στην πλησιέστερη ΔΟΥ για διευκρινήσεις- αποσαφηνίζεται ότι δεν πρόκειται για μήνυμα-φάρσα.


 madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης