Συνελήφθη "ποντικός" στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός για ληστεία σε βάρος ασθενούς σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Κατηγορείται και για κλοπές από δωμάτια ασθενών
 

Συνελήφθη χθες (22-11-2012) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και κλοπές στο χώρο του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 

 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς χθες τα ξημερώματα, εισήλθε σε δωμάτιο όπου νοσηλευόταν 16χρονη ημεδαπή και της απέσπασε βίαια το κινητό τηλέφωνο. 

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε αφαιρέσει από δωμάτια ασθενών διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, κινητά τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους κατόχους τους. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, συστήνει τα ακόλουθα: 

1.- Όταν πηγαίνετε στα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών: Μην παίρνετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή κλπ. Πάρτε μαζί σας μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειασθεί και τοποθετήστε το στις εσωτερικές τσέπες του ρουχισμού σας. 

Αν συνοδεύεστε, δώστε την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στο συνοδό σας. Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ή διάφορα είδη αξίας σε καθίσματα ή τραπεζά­κια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας. 

2.- Όταν παραμένετε στο ίδρυμα για νοσηλεία: Οτιδήποτε θεωρείτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) δώστε τα στο συνοδό σας. Τοποθετήστε χρήματα και διάφορα αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, κλπ) στους φοριαμούς του θαλάμου και κλειδώστε τους. 

Προσπαθήστε σε συνεννόηση με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου σας να απο­μακρύνεστε εκ περιτροπής, εξασφαλίζοντας την διαρκή επιτήρηση των προσωπικών σας ειδών. Σε περίπτωση έκτακτης μετακίνησης σας, πάρτε μαζί σας, εφόσον δεν μπορείτε να τα διασφαλίσετε με άλλον τρόπο χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα ή ενημερώσετε γι αυτό τους άλλους ασθενείς ή το νοσηλευτικό προσωπικό. 

 Αν διαπιστώσετε ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα που προφανώς δεν δικαιολογείται η παρουσία τους, ενημερώστε αμέσως τους υπευθύνους του νοσο­κομείου. 

Σε περίπτωση κλοπής ενημερώστε την Δ/νση του νοσοκομείου και μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να αφιχθεί η Αστυνομία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης