Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο


Φόρο τιμής στους αγωνιστές που έχασαν τη ζωή τους απέτισε πλήθος κόσμου, ενώ στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί. 


 Στις 14.00 έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ περίπου στις 15.00 ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στο σύνταγμα έχει συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος όγκος της πορείας αν και πρόκειται για τη μικρότερη πορεία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. 

 Εκπρόσωποι κομμάτων απέτισαν από το πρωί φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973, ενώ το χώρο του Πολυτεχνείου επισκέφθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ο Αλέξης Tσίπρας και απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο. 

Νωρίς το πρωί στο χώρο του Πολυτεχνείου, κατέθεσε στεφάνι ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Αθανάσιος Παπαϊωάννου εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας. Στεφάνι επίσης κατέθεσε και αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Κλειστοί οι σταθμοί μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό, Μ.Μουσικής, Αμπελόκηπους, Μοναστηράκι και Ακρόπολη Κλειστός είναι και ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι 

Το κέντρο εξαιτίας της πορείας είναι κλειστό από την Καλλιρόης. Πριν από λίγο η κεφαλή της σημαίας έφτασε στην Αμερικανική Πρεσβεία, ενώ στην στην κορυφή της πορείας είναι οι αντιστασιακοί.

 

Read more:
newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης