Η Πρέβεζα υποδέχτηκε το νέο Μητροπολίτη


ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Θα προτιμήσω αντί λόγων τη σιγή, με την οποία θα συντελείται το έργο της διακονίας μου 

Με τον δέοντα σεβασμό και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης η Πρέβεζα υποδέχθηκε το μεσημέρι τον νέο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο. 


 Παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, μητροπολιτών και ιερέων από όλη την Ελλάδα, εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και εκατοντάδων πιστών η Πρέβεζα υποδέχτηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι τον Μητροπολίτη στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή με κατάληξη τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια η τελετή ενθρόνισης. 

xrisosostomos-enthronisi-3333-a


Πλήθος κόσμου με αισθήματα σεβασμού και ενθουσιασμού υποδέχθηκαν τον νέο Μητροπολίτη αναφωνώντας άξιος, ενώ τον κ.κ. Χρυσόστομο καλωσόρισαν στην πόλη με χαιρετισμό ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου οι οποίοι ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο του. 

Φανερά συγκινημένος ο νέος Μητροπολίτης Πρέβεζας, στον λόγο του αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος για την μέγιστη τιμή που έδειξαν στο πρόσωπό του, υπογράμμισε πως η επιτυχία στο έργο του θα καταστεί δυνατή μόνο με την απόλυτη αφοσίωση στις εντολές και τα κελεύσματα του Οικουμενικού Θρόνου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

 "Θα προτιμήσω αντί λόγων τη σιγή, με την οποία θα συντελείται το έργο της διακονίας μου και του οποίου μάρτυρες και κριτές θα κληθείτε σεις και ο δικαιοκρίτης Θεός" τόνισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως θα εργαστεί με γνώμονα την στέρεα προσκόλληση στη λειτουργική και θεσμική παράδοση της Εκκλησίας. 

 Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μελετίου, ενώ ο νέος Μητροπολίτης θα δεχθεί τις ευχές των πιστών και των φορέων της περιοχής την ερχόμενη Κυριακή. 

xrisostomos-enthronisi-4444-a

Πηγή: atpreveza.gr
gnomiartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ