ΛΑΡΝΑΚΑ: Άρχισε χθες το ευρωπαϊκό συνέδριο για την τεχνολογία



Συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Κύπρο 

Για τον ρόλο και τις νέες προκλήσεις του που θα αναλάβει στο μέλλον το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας...


...έκανε λόγο η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθ. Χρυσούλα Παλιαδέλη στο σχετικό διήμερο συνέδριο με τίτλο: «Η αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων μέσω του ΕΙΤ», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες στη Λάρνακα υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου. 

Υπό τον συντονισμό της Επιτρόπου Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρούλας Βασιλείου ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος ομιλιών του συνεδρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διευθύνοντα στελέχη του ΕΙΤ έθεσαν στο επίκεντρο των ομιλιών τους το ρόλο και τη συμβολή των Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας (ΚΓΚ) του ΕΙΤ στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων, όπως αυτές θεμελιώνονται στον "Ορίζοντα 2020", το νέο πρόγραμμα- πλαίσιο για την ¨Έρευνα και την Καινοτομία. 

Οι Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας, όντας ο πυρήνας του ΕΙΤ, αναμένονται να παίξουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στα πλαίσια του Ορίζοντα 2020 μέσω της πλήρους ενσωμάτωσης του τριγώνου γνώσης -εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία. 

Εκπρόσωποι του τριγώνου αυτού καλούνται να δουλέψουν μαζί πάνω σε σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ενέργεια, η δημογραφική μεταβολή, οι καινοτόμες, ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες, καθώς και οι έξυπνες, περιβαλλοντικά φιλικές και ολοκληρωμένες μεταφορές. 

Οι προκλήσεις αυτές είναι άλλωστε που χαρακτηρίζουν και τις θεματικές των προτεινόμενων από την Επιτροπή, μελλοντικών Κοινοτήτων, οι οποίες αποτέλεσαν και το κύριο αντικείμενο συζήτησης των παράλληλων συνεδριών στρογγυλής τραπέζης του συνεδρίου. 

Τη συζήτηση γύρω από τη θεματική με τίτλο "Αστική Κινητικότητα" συντόνισε η κυρία Παλιαδέλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης