Αντιμέτωπο με προβλήματα επιβίωσης το ΤΕΙ Ηπείρου


Το στίγμα του προσπαθεί να αφήσει, από τις πρώτες ημέρες της θητείας του στο ΤΕΙ Ηπείρου, ο νέος Πρόεδρός του Κώστας Μπουραντάς. 

Ο διακεκριμένος Ομ. Καθηγητής Παθολογίας -Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, που εξελέγη ως ο πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ, μετά την εφαρμογή του Νόμου –πλαισίου, ήδη προετοιμάζεται εντατικά για το νέο του ρόλο.

 

Άλλωστε, τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΤΕΙ, όπως και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, είναι τεράστια (οικονομικά και όχι μόνο) και δεν υπάρχει καιρός για εφησυχασμούς, αφού πλέον πρόκειται για προβλήματα που θέτουν καθαρά θέμα επιβίωσης του Ιδρύματος (όπως και πολλών άλλων).

Σε τρία επίπεδα

 

Μέχρι σήμερα, ο κ. Μπουραντάς έχει κινηθεί σε τρία επίπεδα: Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τους φοιτητές του ΤΕΙ, ώστε να αποκομίσει μια πλήρη εικόνα και να διαμορφώσει άποψη για το πώς βλέπουν οι σπουδαστές το Ίδρυμα.

Μάλιστα, τους ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, για να τη βελτίωση ορισμένων κακώς κειμένων, με γνώμονα βέβαια πάντα τα περιορισμένα οικονομικά του Ιδρύματος, αφού μετά το «κούρεμα» του χρέους, όλα τα ΤΕΙ -και αυτό της Ηπείρου, που ήταν υγιέστατο οικονομικά- έχουν χάσει μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους. Αυτό, σε συνδυασμό με την έτσι και αλλιώς μειωμένη χρηματοδότηση του ΤΕΙ, έχουν δημιουργήσει καταστάσεις ασφυξίας.

Με διοικητικούς…

 

Μετά τους φοιτητές, τους οποίους ο κ. Μπουραντάς ήθελε να συναντήσει πρώτους, ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου συναντήθηκε με διοικητικούς, με τους οποίους μίλησε κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά μετά τα νέα μέτρα, που πλήττουν τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ τέλος συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να διαμορφώσουν όλοι μαζί μια κοινή πολιτική, απέναντι στα «καυτά» προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται, ότι εξαιτίας του μέτρου της διαθεσιμότητας, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ έχουν ξεκινήσει 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, με αποτέλεσμα να έχει ανασταλεί η διοικητική λειτουργία του ΤΕΙ, όχι μόνο στην Άρτα, που είναι η έδρα του, αλλά και σε όλα τα παραρτήματά του.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης